joi, 22 octombrie 2009

Ce răspunsuri dau fetele pe mess?

Aţi observat că atunci când încercaţi să porniţi o conversaţie cu o fată pe mess (mă refer la băieţi) şi o întrebaţi "Ce faci?" cele mai multe fete răspund sec: "bn u?", "nik", "nimic", "stau", după care se lasă o amară tăcere?
Aţi observat că, mai departe, ca să înlături acea tăcere, dacă le întrebi "Ce mai zici?" cele mai multe fete răspund sec: "nik"(eterna replică a Alinei), "nimic", " n-am ce sa zic", "nu stiu ce sa zic" şi alte chestii de astea?
De ce? De ce sunt unele fete aşa de comode şi necomunicative? Adică, vreau să zic că, de ce nu ar zice şi ele: "Ce să fac, uite acuma am venit din cutare loc, am ajuns acasă, am mâncat şi acum stau puţin la calculator să ascult nişte muzică, să mai vorbesc cu lumea". Nu! Preferă să răspundă SEC. Dacă sunt la calculator şi mai ales pe mess, asta înseamnă că au timp de pierdut. Sau nu?
Bineînteles, nu toate fac aşa. Sunt cazuri şi cazuri. Dar cele mai multe aşa fac. Mai jos, câteva exemple de convorbiri. Ce-i drept conversaţiile sunt începute special pentru a susţine acest articol.

Un extras dintr-o convorbire cu o fostă colegă:
..........................................
Cipy: nu mai zici nimic?

Elena: pai ce sa mai zic?
Cipy: orice
..........................................
Şi acum încă 4 încercări de a începe o conversaţie.

Prima, cu Andreea:
Cipy: salut
Cipy: ce mai faci?
Andreea: stau
Andreea: ...
Cipy: si altceva? ce mai zici
Andreea: nimik
Cipy: nu mai zici nimic?
Andreea: nu
Mai departe, Mădălina:
Cipy: salut
Madalina: buna
Cipy: ce mai faci?
Cipy: ce mai zici?
Madalina: poi ma plicti
Madalina: u?
Cipy: si eu
Cipy: nu mai zici nimic?
Madalina: nu :P
Cipy: de ce
Cipy: ?
Madalina: k nu mai am ce sa zic
Cipy: mersi de raspuns
Madalina: :)
Urmează Ionela:
Cipy: buna
Cipy: ce mai faci?
Cipy: ce mai zici?
Ionela: nimik stau...
Ionela: :P
Ionela: si fac bine
Cipy: e bun
Şi Mădă:
Cipy: mada
Mada: ?
Cipy: buna... ce faci?
Mada: buna ..
Mada: bine .. u?
Cipy: mbine
Cipy: SEC!
Mada: :|
Şi-atât au ţinut conversaţiile. Mult nu?
Urăsc să mi se răspundă SEC. Urăsc enorm de mult să mi se răspundă SEC. Dar nu-i nimic. De azi înainte, cum mi se răspunde mie, aşa voi răspunde şi eu persoanelor respective, indiferent că sunt profesori, colegi, prieteni ( fete sau băieţi), rude şi aşa mai departe.


LATER EDIT: Uitaţi fetelor, aşa ar trebuii să răspundeţi toate.

Fragment dintr-o conversaţie recentă cu Camelush:
........................................................................
Cipy: ce faci camelushu` ?
Camelush.: pai da ce sa mai fac
Camelush.: invat
Camelush.: ore de condus
Camelush.: si iar invat
Cipy: hmm n-ai terminat inca?
Camelush.: mai dorm un pic
Camelush.: ma mai relaxez si cam asta-i
Camelush.: ce sa termin inca?
Cipy: orele de condus
.......................................................................

11 comentarii:

  1. cipi termino...nu numai fetele raspund asa...am mai discutat asta noi doi....ce vrei sa iti dea raportu la cea facut azi?...daca are chef de vorba vorbeste daca nu soarta....nai decat sa te enervezi degeaba..iti omori neurornii fara nici folos..pupici:*:*:*..sper sa nu te supi de coment..

    RăspundețiȘtergere
  2. deci...
    asa este! nu numai fetele rsp asa de sec..si mie imi este ff greu sa gasesc pe cnv cu care sa realizez o conversatie pe mess.... pe bune... noi suntem generatiile "cmz?cmz?"..sunt asa de indiferenti si de "Seci" in tot ceea ce faci.
    ideea nu e sa dai raportul ideea e sa stii sa continui o conversatie!

    RăspundețiȘtergere
  3. @pau-chan
    Da. Am mai vorbit noi despre subiectul asta. Nu vreau sa dea raportul. Vreau doar sa nu mai raspunde SEC ("mai sec ca orice vin, e ca poate acum te tin, de mana si peste un an sau mai putin :)) ) M-a innebunit melodia asta :)). Revin. Deci nu vreau sa raspunda sec. Mai bine nu raspunde deloc decat sa raspunda asa. Intelegi? Cat despre comentariu, nu ma supar. Nu am de ce.

    @lipicioasa
    Mersi ca esti de aceeasi parere cu mine.

    RăspundețiȘtergere
  4. dai dovada de mare prost cu acest articol!

    RăspundețiȘtergere
  5. "Acest blog se eliberează gratuit şi se administrează pe cale vizuală. Dacă apar manifestări plăcute sau neplăcute, exprimaţi-le."
    Tu ti-ai exprimat parerea ta. Numai ca nu inteleg la ce mai intri pe blog daca oricum nu iti convine nimic din ce postez aici? E o mare pierdere de timp.

    RăspundețiȘtergere
  6. Concluzie: sunt unele pe care nu le scoti din starea asta...legumicola.

    Solutie: ignore

    Bafta la conversat...si nu numai!

    P.S. Pe mine m-a amuzat articolul. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu te supara, dar cea mai naspa intrebare care imi este pusa pe mess e exact asta: "si ce mai zici?" Stii cum o interpretez eu? Ceva de genul "ma plictisesc si am chef sa stau de vorba cu cineva dar nu stiu despre ce sa vorbim asa ca te las pe tine sa gasesti un subiect de discutie". Mi se pare firesc ca persoana care initiaza dialogul sa aiba in minte un subiect. Exceptand persoanele foarte apropiate, cu care discutia curge de la sine cu sau fara un subiect anume.

    Eu am momente in care chiar nu am ceva anume de spus, desi ma straduiesc sa raspund cat de prietenos cand ma intreaba cineva ce mai fac. Dar sunt momente in care chiar nu imi iese mai mult decat "bine, pe acasa..."

    RăspundețiȘtergere
  8. @Pozaru`
    Solutia nu este ignore. Fiindca sunt persoane apropiate. Deci nu sunt niste tipe pe care le-am bagat in lista de mess luandu-le id-ul de pe nu stiu ce site-uri. Sunt pur si simplu persoane care le cunosc de-o viata. Dar na. Asa e stilul lor de a vorbi.

    @Alexandra
    Cum ii ziceam si lu Pozaru`. Sunt persoane apropiate si cum zici si tu, discutia ar trebui "sa curga" de la sine. Parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Cipy, no offense dar cineva care iti raspunde atat de rece se cheama ca iti e apropiat? Eu consider persoane apropiate acele persoane cu care am despre ce discuta absolut oricand si cu care orice conversatie porneste si apoi merge de la sine .... cel putin in cazul meu asa este

    RăspundețiȘtergere
  10. @Alexandra, tind sa cred ca ai dreptate. Mare dreptate. Cat despre "ma plictisesc si am chef sa stau de vorba cu cineva dar nu stiu despre ce sa vorbim asa ca te las pe tine sa gasesti un subiect de discutie". Nu e asa. Pur si simplu vreau sa vorbesc cu acea persoana. Dar daca raspunde sec, mai bine nu, mai bine o las balta. :P

    RăspundețiȘtergere
  11. acu.. daca tu dai add oricarei pitzi de pe haifaiv, asta nu inseamna ca tre sa cataloghezi toate fetele si tre sa le bagi pe toate in aceeasi cocina.
    vorba aia, ce cauti, aia gasesti, fara suparare. eu ii reduc pe retardati la tacere cu 'ignore', altfel aveam si io o colectie intreaga de specimene de genul in lista.

    RăspundețiȘtergere

Postarea comentariilor pe acest blog presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
* Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
* Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
* Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.»
Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îsi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
* Nu sunt acceptate mesajele cu nume Anonim. Daca nu esti utilizator înregistrat, poţi selecta "Nume/Adresa URL"

Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.

facebook icon youtube icon trilulilu icon