marți, 2 iunie 2009

Cu taxiul sau pe jos?

În ziua de azi îţi vine să te lipseşti de mersul cu taxiul şi să mergi pe jos, sau eventual cu maxitaxi. Zic asta pentru că în primul rând nu mai poţi avea încredere în taximetrişti. Peste tot auzi că nu ştiu ce taximetrist a cauzat nu ştiu ce accident. Pe de altă parte, să zicem că dai peste un taximetrist mai cu capul pe umeri. Ajungi într-o intersecţie şi deşi i-ai spus că te grabeşti să ajungi mai repede la destinaţie te întreabă sec: "Mergem tot înainte sau facem la dreapta?". Pff. Păi măi nenea taximetristu, du-mă naibii o dată pe unde vrei numai să ajung mai repede. Se mai întâmplă uneori să oprească într-o parcare, nu zice nimic, şi dacă vede că te uiţi mirat la el, îţi spune: "Numai puţin că trebuie să dau ceva la cineva ". OK, dar mă întreb un buton de pauză la ceasul de taxat nu există? De fapt la ce au ei nevoie. Ei staţionează şi ceasul încasează. Mai sunt situaţii în care, îi zici de exemplu să te ducă în faţă la liceul cutare. Din nou o întrebare tâmpită: "La profesori sau la elevi?". Mda ce aş putea să ii zic? Ştii azi mi-am luat concediu şi le-am dat liber la elevi, deci nu mă duc la oră, deci mă duci la intrare elevi. Neneaaaa. Du-mă naibii în faţa liceului că între intrarea profesorilor şi cea a elevilor sunt doar 10-15 metrii. Pot să mă duc pe jos de la intrarea profesorilor la cea a elevilor. Eu îi cred că se plictisesc toată ziua şi că sunt dornici de comunicare, dar fac nişte faze chiar nasoale. A şi mai sunt unii care, morţi de plictiseală cum sunt, dacă vede că clientul nu zice nimic, încep şi vorbesc prin staţie cu ai lor colegi. Ce vorbesc? De toate. Bancuri, glume, contraziceri, bârfe şi uneori se ajunge chiar şi la cearta prin staţie. Iar tu, clientul, stai şi te uiţi la respectivul, te uiţi la ceas (să vezi cât e ora), te mai uiţi la ceasul care încasează, te uiţi dacă mai e mult până la destinaţie, şi abia aştepţi să ajungi naibii la destinaţie. Iar la destinaţie ajungi deja obosit, fără chef de nimic, şi cu capul "calendar".
Aşa că eu prefer pe jos. Faci şi mişcare, mai vezi şi oraşul, şi rămâi şi cu banii în buzunar.
Voi ce părere aveţi? Vă convin toate fazele astea? Cum preferaţi? Cu taxiul sau pe jos?

Un comentariu:

  1. Eu merg pe jos de cand ma stiu. Foarte rar iau taxiul in cazuri de urgenta in rest deloc. Nu e un moft sa merg cu taxiul.

    RăspundețiȘtergere

Postarea comentariilor pe acest blog presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
* Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
* Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
* Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.»
Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îsi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
* Nu sunt acceptate mesajele cu nume Anonim. Daca nu esti utilizator înregistrat, poţi selecta "Nume/Adresa URL"

Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.

facebook icon youtube icon trilulilu icon