luni, 21 iulie 2014

Cosmetice naturale

Am o colega de serviciu care se machiaza excesiv de nici nu stiu cum arata in realitate. Nu i-am vazut niciodata fata nemachiata si habar nu am cat de urata sau cat de frumoasa a lasat-o mama natura. E foarte adevarat ca o femeie trebuie sa fie ingrijita sa arate bine, sa se imbrace bine si de preferat sa se comporte la fel. De sigur si barbatii sunt obligati sa faca acelasi lucru in cazul in care au langa ei asemenea femei care au grija de aspectul lor si de igiena corporala.

Dar ma intreb daca nu cumva atat de mult machiaj ii va strica tenul si va ajunge intr-o zi sa dea cu si mai multe creme si cu mai mult fond de ten pe fata ca sa o repare? Pentru aspect fizic ingrijit eu i-as da o nota mare, nu zic nu, dar pentru faptul ca face exces de zel in aceasta privinta, ma tem ca trebuie sa-i reduc nota cu mult. Este doar parerea mea si o sustin in cele ce urmeaza.

O alta colega de la serviciu se machiaza destul de rar si atunci foloseste cosmetice naturale. Desigur ca nu stiu eu daca sunt cu mult mai bune sau nu. Expertii asa spun. Ca ar fi mai bune si ar afecta cu mult mai putin pielea fetei. Asta oricum este riscul pe care si-l asuma orice femeie care isi doreste sa para mai mult decat este si sa poarte o masca aproape in permanenta. Eu admir femeile si fetele care-si lasa frumusetea naturala la vedere si se ingrijesc prin alte metode pentru a obtine un look atractiv si deosebit.
Colega mea care se machiaza rar si destul de discret este mult mai naturala. E clar ca este, din moment ce face asta, dar ma refer si la comportament nu numai la machiajul de pe fata.

Am intrebat-o intr-una din zile de ce nu se machiaza si ea ca cealalta. Ca ar putea fi  cu mult mai frumoasa (nu ca nu ar fi). Si ce mi-a raspuns? Mi-a spus ca este suficient de frumoasa si fara fond de ten, creion de ochi sau ruj. Bingo! Asta a fost raspunsul pe care il asteptam. A mai completat cu „n-am nevoie de machiaj”. Asta a fost exact ce voiam sa aud din partea ei. Imi place ca este naturala si mai ales ca atunci cand se machiaza totusi, o face folosind cosmetice naturale precum gloss de buze si alte produse pentru machiaj fabricate din ingrediente naturale cu extracte din diferite plante, fara parfumuri sintetice, fara coloranti sintetici, fara gluten sau uleiuri minerale si fara alti conservanti sau alte ingrediente sintetice.Este posibil ca si acestea sa fie usor nepotrivite pentru piele pe termen lung. Dar tocmai aici este secretul. Indiferent ce cosmetice folosim, important ar fi sa nu abuzam de ele. Si daca tot abuzam pentru ca ne-am obisnuit asa sau pentru ca avem intr-adevar nevoie, atunci ar fi bine sa ne indreptam catre cele naturale. Costa putin mai mult, dar sunt mult mai sigure decat cele ce folosesc ingrediente sintetice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postarea comentariilor pe acest blog presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
* Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
* Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
* Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.»
Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îsi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
* Nu sunt acceptate mesajele cu nume Anonim. Daca nu esti utilizator înregistrat, poţi selecta "Nume/Adresa URL"

Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.

facebook icon youtube icon trilulilu icon