marți, 17 mai 2011

Cine îți protejează calculatorul?

Nimeni? Păi și ce te faci în cazul în care lucrezi la un proiect și se ia curentul? Se duc pe apa sâmbetei toate zecile de pagini scrise cu sudoarea frunții? Sau ce se întâmpla dacă pe rețeaua de alimentare are loc o suprasarcină? Preferi să se ardă computerul, televizorul sau orice alt aparat conectat la 220? Un UPS te poate ajuta în aceste cazuri și în multe altele oferind protecție la suprasarcină dar și la întreruperile de tensiune. Să vedem ce este un UPS.
 UPS-ul (Uninterruptible Power Supply) este o sursă neîntreruptibilă de putere ce se folosește la alimentarea în siguranță a aparatelor electrice, în special la computere. UPS-ul se conectează între rețeaua de alimentare (priză) și consumatori (calculatoare, monitoare, televizoare, interfoane ș.a.m.d.) protejând astfel consumatorii de perturbațiile existente în rețeaua de alimentare, dar și de întreruperea tensiunii de alimentare (eveniment ce poate duce la deteriorarea aparatelor conectate la rețeaua de alimentare și chiar la pierderea datelor din computer). UPS-ul conține baterii reîncarcabile (acumulatori) care, la întreruperea tensiunii de alimentare, face ca UPS-ul să poată furniza energie consumatorilor conectați până la descărcarea totală a acumulatorilor. Astfel, consumatorii primesc curent fără întrerupere, căderea de tensiune neafectând în nici un fel alimentarea lor.
Recomandarea mea pentru cei ce doresc să achiziționeze un asemenea produs este următoarea:
PWUPS-650VA-AA01 este unul din acele UPS-uri care oferă protecție la supratensiune sau suprasarcină. El oferă 6 prize schuko cu protecție, dintre care 3 sunt legate la acumulator. Așa cum reiese din denumirea lui, acest UPS are o putere de 650VA/325W. Deține și un port usb, care face posibilă  legarea la calculator (cu ajutorul softului inclus în pachet), atenționând astfel utilizatorul de lipsa curentului de la rețea și trecerea pe acumulatorii UPS-ului.
Acest produs se găsește în toată rețeaua Metro și la magazine online precum PC Fun, PC Garage, Cel, Evomag etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postarea comentariilor pe acest blog presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
* Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
* Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
* Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.»
Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îsi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
* Nu sunt acceptate mesajele cu nume Anonim. Daca nu esti utilizator înregistrat, poţi selecta "Nume/Adresa URL"

Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.

facebook icon youtube icon trilulilu icon