marți, 20 iulie 2010

A fost odată... Mădălina Manole

Am zis că voi vorbi despre Mădălina Manole. Mai exact despre moartea Mădălinei Manole. De ce? Pentru că m-am săturat, vă spun sincer, de tot acest tam-tam creat de presa, de aceste fiare care aşteaptă zi şi noapte un subiect incendiar din care să mai sugă nişte bani. Ca să spun sincer, în ziua în care s-a întâmplat, am vrut să scriu şi eu ceva pe blog, dar am fost atât de scârbit şi de şocat (dar mai mult scârbit), încât din respect pentru cea care a fost "Fata cu părul de foc" am renunţat la articol.

Ţin minte că m-am trezit dimineaţă (ca niciodată) cu un chef nebun de viaţă (ca niciodată) umblu un pic pe calculator, mă sună mama şi mă întreabă "Ai auzit că a murit Mădălina Manole?" (s-a lăsat liniştea) după care întreb "Cum? De ce?" cu o urmă de îngrijorare în voce. Îmi spune că nu ştie sigur şi să caut pe net mai multe informaţii. Aşa că am intrat pe diferite siteuri al căror subiect principal era această ştire. Aflu detaliile de la acea oră, o înştiinţez şi pe mama, după care am început un articol pe această temă. Scriu titlul, scriunun rând, după care mă pun în pat (aşa meditez mai bine) şi adorm. Şi am dormit muuult şi bine, şi am visat muulte şi mărunte, m-am trezit şi mă tot întrebam: "De ce s-a sinucis? Alte persoane ar da bani grei să mai trăiască măcar o zi, iar ea îşi pune capăt zilelor?" Am fost de-a dreptul bulversat toată ziua. Sărim peste asta şi haideţi să vedem cam ce a spus mass media de atunci şi până acum. Cam cu ce s-au umplut paginile ziarelor, emisiunile de ştiri, paginile site-urilor şi a blogurilor.

Miercuri dimineaţă, vuia în stânga şi în dreapta că Mădălina Manole a murit, emisiunile de ştiri prezentau viaţa artistei. La nici câteva ore, emisiunile tv au preluat ştirea, şi au început să trezească diverse vedete din somn, pentru a le întreba ce părere au despre moartea Mădălinei. Multe din vedetele sunate, fiind trezite din somn, habar nu aveau.
După încă ceva timp, aflăm cum a murit. A fost găsită într-o baltă de sânge, cu capul spart având lângă ea un bidon cu o substanţă chimică. În fine, se demarează o anchetă.
Fel de fel de persoane publice, politice, artişti au transmis condoleanţe familiei îndoliate.
În sfârşit, după ore în şir aflăm că s-a sinucis. După ceva timp aflăm că acea substanţă chimică poartă denumirea de Furadan ( substanţă chimică care în cazul inhalării produce blocarea unei enzime vitale şi în foarte scurt timp decesul), pe urmă ne este prezentat ultimul articol de pe blogul artistei.

Joi suntem anunţaţi că trupul neînsufleţit al artistei va fi depus la Sala Radio. După ceva timp aflăm de la medicii legişti că nu există nici un dubiu în cazul suicidului. Pe la orele prânzului ne este prezentat mesajul de adio lăsat de artistă pe propriul telefon mobil şi suntem informaţi când are loc înmormântarea.
 După ceva timp suntem anunţaţi că trupul neînsufleţit aş artistei a fost depus la Sala Radio, unde zeci de fani i-au adus un ultim omagiu Mădălinei Manole.
Aflăm când va ajunge trupul neînsufleţit al Mădălinei Manole la Ploieşti, iar după miezul nopţii aflăm că la Sala Radio au fost o mulţime de oameni veniţi doar să facă o ultimă poză cu artista. (pun pariu că majoritatea erau din presă)
Aflăm pe urmă că organizaţiile de media condamnă jurnalismul agresi. Aleluia! Însă este trist faptul că aflăm această ştire chiar din gura lor, a hienelor.

Vineri dimineaţă aflăm că preşedintele Traian Băsescu a pus un buchet de crini albi la catafâlcul artistei, după care suntem înştiinţaţi căci cortegiul a plecat spre Ploieşti acolo unde Mădălina Manole va fi înmormântată.
Suntem informaţi cât de mortal este 1 ml de Furadan. Artista a înghiţit 400 ml.
Pe la orele prânzului suntem informaţi căci sicriul artistei a fost depus la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti.
Cum era de aşteptat, apare şi prima tentativă de sinucidere la Iaşi, ca urmare e mediatizării excesive a morţii artistei Mădălina Manole. Persoana, un tânăr în vârstă de 26 de ani, a înghiţit mai multe substanţe toxice doar pentru că a vrut să fie vedetă, ca Mădălina Manole.
Tot la orele prânzului aflăm că premierul Emil Boc a transmis familiei artistei un mesaj de condoleanţe.
 Seara, asistăm la înmormântarea filmată şi transmisă în direct pe diferite posturi de televiziune.

Şi în fine, astăzi aflăm că analiza toxicologică nu a relevat alcool în sângele artistei, şi SENZAŢIONAL, la spitalul Socola din Iaşi, 15 pacienţi au informat medicii că vor să se sinucidă de ziua lor.

 Sincer să fiu, nu vroiam să aflu atât de multe despre moartea Mădălinei Manole. Nu vi se pare că a fost mediatizată peste limită? Şi ce e mai grav, că mulţi oameni vor acum să îi urmeze gestul.

Odihneşte-te în pace Mădălina şi Dumnezeu să te ierte, mai ales pentru acest gest necugetat făcut de tine. Ai fost egoistă, nu sunt de acord cu ce ai făcut, dar vei rămâne în amintirea mea aşa cum te ştiam, "Fata cu părul de foc".

Puteţi afla mult mai multe informaţii despre acest caz pe www.MEDIAFAX.ro

P.S.: Aşa s-a făcut şi în cazul lui Michael Jackson, Gil Dobrică, Laura Stoica şi mulţi alţii. Personal, mi-e ruşine cu presa pe care o avem în România.
________________________________________________________________

3 comentarii:

  1. Eu una am refuzat sa mai deschid TV-ul zilele acelea. Pur si simplu pe toate posturile romanesti se transmitea acelasi gen de emisiune: ,,De ce s-a sinucis Madalina?", aceeasi oameni se perindau de la o emisiune la alta cu aceleasi replici. Mai rau era ca incepusem sa nu mai pot dormi noaptea.
    Nu cred ca a fost normal ca s-au prezentat in detraliu numele substantei, amanunte despre efectele ucigase ale acesteia. Unora, cu ganduri de sinucidere, li s-a vandut un bilet sigur catre lumea de apoi.
    Iar televiziunile ar fi trebuit sa o comemoreze, nu sa o judece. Poate ar fi fost mai corect fata de Madalina sa i se difuzeze muzica o ora pe zi, de exemplu, in semn de omagiu. La urma urmei, noua ne-a apartinut ca artist, nu ne este permis sa o judecam ca persoana.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa e la noi, nu lasa omul sa se odihneasca in pace, trebuie sa rascoleasca si ei rahatul ca altmod de a face audienta nu este

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta e! Economie de piata. Daca ai lucra in presa ai vedea cum te preseaza patronul: "hai repede cu stirea asta, sa fim primii...", "hai gasiti ceva sa bagam acum inaintea celorlalti". TOTUL ESTE PE BANI! Presa in toata lumea democrato-capitalista este asa. In USA e si mai rau. Mai bine ascultati piese cu Madalina pentru a intelege ce era in sufletul ei: Muzica Madalina

    RăspundețiȘtergere

Postarea comentariilor pe acest blog presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
* Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
* Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
* Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.»
Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îsi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
* Nu sunt acceptate mesajele cu nume Anonim. Daca nu esti utilizator înregistrat, poţi selecta "Nume/Adresa URL"

Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.

facebook icon youtube icon trilulilu icon