Iepuraşul este de foarte mult timp un simbol al Paştelui. Mai exact din vremea festivalurilor păgâne dedicate Zeiţei Anglo- Saxone Eostre.
Legenda spune că Eostre a găsit într-o iarnă o pasăre rănită pe câmp. Pentru a o salva de la moarte, zeiţa a transformat-o într-o iepuroaică, aceasta păstrând însă capacitatea de a depune ouă.
Iepuroaica, pentru a-i mulţumi binefăcătoarei sale, decora ouăle făcute şi i le dăruia zeiţei. Din această legendă s-a nascut şi tradiţia ca iepuraşul să aducă daruri copiilor.
Iepuroaica, pentru a-i mulţumi binefăcătoarei sale, decora ouăle făcute şi i le dăruia zeiţei. Din această legendă s-a nascut şi tradiţia ca iepuraşul să aducă daruri copiilor.
Iepuraşul a apărut însă pentru prima dată în cărţi în jurul anilor 1500, deşi în tradiţia populară este prezent de mai multă vreme.
Primii care au început să facă comerţ de pe urma iepuraşului au fost germanii, care în 1800 au inventat dulciurile în forma de iepuraşi. Ele erau făcute din aluat şi zahăr.
În zilele noastre, simbolul iepuraşului a fost întinat, transformându-se într-un lucru comercial, aproape într-o industrie. În apropierea sărbătorilor Pascale, magazinele sunt pline până la refuz de iepuraşi de pluş şi de jucărie, de ciocolată şi diferite dulciuri în formă de iepuraş, care se vând ca pe bandă rulantă.
Surse: Kidz.ro şi Copilul.ro
________________________________________________________________
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Postarea comentariilor pe acest blog presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
* Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
* Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
* Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.»
Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îsi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
* Nu sunt acceptate mesajele cu nume Anonim. Daca nu esti utilizator înregistrat, poţi selecta "Nume/Adresa URL"
Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.