miercuri, 3 februarie 2010

Misiune îndeplinită

Gata. Mi-am atins scopul dorit, acela de a vedea dacă pot să nu deschid o săptămână calculatorul şi să nu intru deloc pe internet. Nici măcar de pe telefon. A trecut greu timpul deoarece statul la calculator devenise din anul 2008 la sfârşit, una din activităţile mele zilnice. Dar uite că, cu ajutorul telefonului mobil am putut asculta în continuare Guess Who şi Spike, ceea ce a făcut să treacă mai repede timpul, iar telefonul să trebuiască pus la încărcat la fiecare 20 de ore. Când mă săturam de muzică, venea rândul televizorului să-mi ţină companie, iar dacă şi ăsta mă plictisea, era rândul cărţilor. Dar nu cele de la facultate. Alea le urăsc din tot sufletul.
Ce am mai făcut? Am meditat în privinţa multor chestii, am scris articole pentru blog pe un caiet... chiar şi articolul acesta este scris pe caiet duminică şi copiat pe blog azi.
Ce am rezolvat prin această ambiţie de a-i da concediu calculatorului? Păăăi, în primul rând mi-am dovedit că am ambiţie şi când îmi pun gând să fac ceva, nu renunţ uşor.
Credeţi că nu am simţit lipsa netului? Şi-ncă cum. Am observat că utilizarea internetului are foarte multe avantaje pe care cu siguranţă le ştiţi. Dar gândiţi-vă ce avantaje are nefolosirea lui. Sunt multe. Vă las pe voi să le descoperiţi.
Ah, şi să nu credeţi că din cauza lipsei de pe net timp de o săptămână, nu mă veţi mai vedea de acum online. O să intru pe net, o să fiu online, dar în limita bunului simţ. Pentru că toate au o limită.
Aştept de la voi răspunsuri la provocarea mea de a vă gândi ce avantaje are NEfolosirea internetului.

P.S.: Dacă nu eşti online în lumea virtuală, practic nu exişti nici în lumea reală.

 

5 comentarii:

Postarea comentariilor pe acest blog presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
* Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
* Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
* Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.»
Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îsi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
* Nu sunt acceptate mesajele cu nume Anonim. Daca nu esti utilizator înregistrat, poţi selecta "Nume/Adresa URL"

Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.

facebook icon youtube icon trilulilu icon