marți, 8 septembrie 2009

8 Septembrie - Naşterea Maicii Domnului

Ei bine, uitaţi-vă în calendarul Creştin - Ortodox şi o să vedeţi că astăzi este Naşterea Maicii Domnului (Sfânta Maria Mică), motiv de sărbătoare la români, în special la cei ce poartă numele de Maria sau derivate de la acest nume. Când a fost Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Maria Mare) şi le-am urat La Mulţi Ani celor ce poartă numele de Maria sau derivate de la acesta, mulţi mi-au sărit în cap spunându-mi că atunci când e Adormirea Maicii Domnului nu e motiv de bucurie şi de petrecere, fiindcă atunci a murit. Acuma depinde. Sunt mai multe variante. Am auzit preoţi care dimpotrivă spun că trebuie să ne bucurăm şi să sărbătorim Adormirea Maicii Domnului, fiindcă ea nu a murit ci a adormit şi a trecut în împărăţia Lui Dumnezeu, într-o lume mult mai bună decât cea pământeană. Ei. Dacă atunci mi-aţi sărit în cap, să văd dacă o să aveţi şi acum de comentat. Click AICI pentru a vedea articolul de atunci care cuprinde mai multe detalii despre Maica Domnului.
În final vreau să le urez La Mulţi Ani celor ce poartă numele de Maria, Mariana, Marinela, Maricica, Mărioara, Măriuţa, Marian, Mărin şi alte nume derivate de la Maria. Să aveţi parte de multă multă sănătate, bucurii şi tot ceea ce vă doriţi să vi se îndeplinească.

11 comentarii:

  1. Este 8 septembrie, nasterea sfintei marii! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar. Azi noapte cand am scris articolul, ma gandeam la 15 august si la septembrie. Si ce crezi ca am scris fara sa imi dau seama? Exact, 15 septembrie :)) Scuze si mersi mult ca mi-ai atras atentia. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai dreptate, nu trebuie sa fim tristi la ,,Adorii Domnului". Argumentul adus de tine este plauzibil. Eu ti-am scris atunci intr-un comentariu despre care este traditia in zona mea: la ,,Adormirea Maicii Domnului" sunt comemorati cei morti, care purtau acest nume sau alte derivate. Acest lucru, poate pentru ca, ,,Adormirea Maicii Domnului" are legatura cu lumea de dincolo.

    RăspundețiȘtergere
  4. Corectare: ... nu trebuie sa fim tristi la ,,Adormirea Maicii Domnului". Scuze!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Ioana nu-i nici o problema. In legatura cu "Adormirea Maicii Domnului", eu sunt de parere ca atunci ar trebuii sa-si serbeze ziua cei cu numele de Maria sau derivate de la acesta. Fiindca daca stam sa ne gandim, cei care poarta numele de Constantin, Elena sau derivate de la aceste, isi serbeaza ziua numelui de Sfintii Constantin si Elena, adica pe 21 Mai, zi in care cei 2 sfinti au murit. Si asa e si in cazul Sfintilor Petru si Pavel si a altor sfinti. Deci?

    RăspundețiȘtergere
  6. Off topic: Augustin Viju E un pusti istet care are blog. Are o idee si ne roaga sa il sustinem. Ar avea nevoie de un baner, iar eu i-am spus ca tu ii poti da cateva indicatii. Sper ca nu te superi. Daca vrei, intra aici http://augustinviju.blogspot.com/2009/09/farmacia-langa-noi_08.html si afli despre ce este vorba.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Ioana din cate zice el in acel articol, nu e rea ideea. Este chiar foarte buna. O sa il contactez eu maine sa vedem ce putem face. Acum am fugit in pat ca maine o sa am o zi foarte incarcata. (:|

    RăspundețiȘtergere
  8. te rog sa ma adaugi si tu la blogroll,intr-u cat eu te-am adaugat de mult ;)

    sa ma anunti daca ma vei adauga ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. La drq si cu sarbatorile astea, ca nu lucreaza taranii si invadeaza orasu cu troscoletele lor si e un trafic de te iau dracii..

    RăspundețiȘtergere
  10. Te rog sa te uiti atent la Link Exchange... Games-Database ... esti adaugat de mult. Adica de atunci de cand ai lasat mesajul in shoutbox. Te rog sa ma anunti daca ai gasit. ;)

    RăspundețiȘtergere

Postarea comentariilor pe acest blog presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
* Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
* Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
* Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.»
Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îsi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
* Nu sunt acceptate mesajele cu nume Anonim. Daca nu esti utilizator înregistrat, poţi selecta "Nume/Adresa URL"

Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.

facebook icon youtube icon trilulilu icon