vineri, 21 august 2009

Aude lumea şi de noi

Doar aşa mai aude lumea şi de oraşul nostru, Oneşti. Ori din scandaluri cauzate de Tarky care susţine că este din Oneşti, deşi nu e adevărat, ori din ştiri de astea tâmpite, foarte rar aude de Oneşti ca fiind gazda vreunui festival de genul Ti Amo sau că aici s-au născut vedete ca Loredana Groza, Alexandra Ungureanu, Cristina Spătar, Nadia Comăneci, Carmen Rădulescu, Miruna Codruţa Oprea şi altii.

Stăteam şi eu ieri ca tot omul la un biliard cu un fost coleg, cu bericica într-o mână şi cu tacu în cealaltă, când ce credeţi că aud la televizor pe Realitatea TV? "La Oneşti se cheltuie 90.000 RON pe Festivalul Verii în loc să se plătească datoriile la societatea de termoficare". Exact aşa suna titlul ştirii din cadrul emisiunii "Realitatea te priveşte". Şi dupa cum se ştie, în cadrul acestei emisiuni se dezbat anumite subiecte ce sunt trimise de către "telespectatori". Ziceţi şi voi, nu e bolnavă mintal persoana care a trimis asemena ştire la Realitatea? L-au sunat pe primar şi l-au întrebat: "De ce municipalitatea din Oneşti va plăti 90.000 de lei pentru "Festivalul Verii", cu toate că este criză şi bani nu prea sunt la bugetul local?" Şi dacă au primit un răspuns bine argumentat , ce problemă credeţi că s-au mai gândit acei domni şi doamne din emisiune să expună? "Situaţia economică a platformei petrochimice din Oneşti nu este una îmbucurătoare, peste 1.500 de oameni au fost disponibilizaţi sau trimişi acasă în şomaj tehnic numai de la începutul acestui an." Ah chiar? Şi ce propuneţi acum? A ştiu. Să nu se mai facă Festivalul Verii? Voi chiar nu gândiţi ce spuneţi. Credeţi că cu aceşti 90.000 RON se rezolva problema? Să fim realişti. Dacă chiar vreţi să ştiţi, festivalul ce urmează să înceapă în seara aceasta, este organizat cu bani foarte puţini faţă de alţi ani. Şi asta se poate vedea cu ochiul liber doar uitându-vă pe programul festivalului. Aţi văzut ce artişti sunt invitaţi? Mulţi nici nu se pot chema "artişti". Aşa că, chiar dacă "sunt alte probleme mult mai urgente de rezolvat în oraş", uite că se pot organiza 3 zile de distracţie pe bani puţini. Şi vă spun eu că, dacă într-un an nu s-ar face Festivalul Verii, toată lumea din oraş ar fi nemulţumită pentru că acest festival este mult aşteptat. În fiecare an avem 6 zile de distracţie şi bună dispoziţie (1, 2 , 3 Mai şi încă 3 zile spre sfârşitul lunii August) şi să nu beneficiem nici de acestea? Pe bune că unii chiar nu gândesc când deschid gura. Iar alţii, pentru a face rating "se uită în gura lor".
Şi până la urmă, propunerea organizării acestui festival a fost aprobată de 13 consilieri locali, în timp ce doar 5 au fost împotrivă.

Eu oricum bănuiesc cine a trimis această ştire la Realitatea: ori un pensionar, ori o persoană anume, căreia chiar nu vreau să îi dau numele, făcându-i astfel reclamă gratuită. Aştept acea persoană să vină pe aici cu un comentariu şi să îmi spună că nu am dreptate în tot ceea ce am zis în acest articol. Bineînteles, dacă are suficient tupeu să nege adevărul.
"Trăim în România" e puţin spus. "Trăim în Oneşti"

Mai aveam câte ceva de spus dar acum chiar trebuie să plec. O să continui într-un articol urmator. Până atunci, aştept părerile voastre despre acest subiect.



6 comentarii:

  1. nu te mai du la biliard sa nu mai auzi nimic:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum, Tarky nu este din Onesti? Nu ma intereseaza deloc persoana lui, dar ma mir cum poate sa minta cu nerusinare. Ii este rusine de adevarata sa origine oare? Poate este de la tara. Multi snobi se simt superiori ca sunt de la oras, de parca a locui la tara este o mare rusine.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Anonim. Iti poti posta numele adevarat? Te rog?
    @Ioana. Da intr-adevar. Este de la tara. Si ii este rusine sa recunoasca. Si asta ma enerveaza la culme. Ca ne face orasul de ras. In fine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da ma cipy...acu ma sti?:D

    RăspundețiȘtergere
  5. @Mitza da da da. Gata promit ca cel putin o saptamana nu mai merg la biliard. :D E bine?

    RăspundețiȘtergere

Postarea comentariilor pe acest blog presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
* Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
* Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
* Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.»
Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îsi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
* Nu sunt acceptate mesajele cu nume Anonim. Daca nu esti utilizator înregistrat, poţi selecta "Nume/Adresa URL"

Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.

facebook icon youtube icon trilulilu icon