marți, 23 iunie 2009

Zori de zi de Stephanie Meyer

 Cum într-o postare anterioară am scris despre Amurg de Stephanie Meyer, m-am gândit că ar fi bine să vă spun ceva şi despre Zori de zi, care este ultima carte din seria Amurg. Pentru cei ce nu au citit postarile anterioare reanunt că filmul Twilight a fost făcut după cartea cu acelaşi nume a autoarei Stephanie Meyer. Această carte face parte din seria care poartă acelaşi nume şi cuprinde 4 volume Amurg, Lună nouă, Eclipsă şi Zori de zi.
  Zori de zi este al patrulea şi ultimul roman din seria Amurg, şi este împărţit în trei "cărţi" sau secţiuni, prima şi a treia carte fiind povestite din punctul de vedere al protagonistei Bella Swan, iar a doua fiind istorisită din punctul de vedere al lui Jacob Black". Nu ştiu cum să vă spun despre carte fără să tai suspansul. O să vă zic doar aşa:
 Pentru cei ce au citit celelelte volume, o să vedeţi că la deznodământul acesta nu vă aşteptaţi. Cel puţin eu nu m-am aşteptat.
 Pentru ceilalţi, citiţi toate volumele că merită cu adevărat.
 Prezentarea cărţii sună cam aşa:
  
Când îl iubeşti pe acela care te-a "omorat", n-ai nicio opţiune. Cum să fugi, cum să lupţi, când toate astea ar răni persoana iubită? Dacă viaţa ta ar fi tot ce ai putea să oferi, cum să nu o oferi? Dacă ar fi vorba de cineva pe care l-ai iubi cu adevărat?
 Să fii îndrăgostită irevocabil de un vampir este totodată fantezie şi coşmar, care se împletesc într-o realitate periculoasă crescândă pentru Bella Swan. Trasă într-o direcţie de pasiunea intensă pentru Edward Cullen, şi în altă de profundă legătură cu vârcolacul Jacob Black, un an tumultos de ispită, pierdere şi rivalitate au condus-o spre un moment hotărâtor. Alegerea pe care trebuie să o facă, fie de a se alătura lumii întunecate, dar seducătoare a nemuritorilor, fie de a-şi continua viaţa de om muritor, reprezintă firul de care atârnă soarta celor două triburi.
 Acum că Bella a luat o decizie, un şir înfiorător de evenimente fără precedent este pe cale să se dezlănţuie cu potenţiale consecinţe devastatoare şi de nepătruns. Tocmai când firele încâlcite ale caierului vieţii Bellei, prima oară descoperite în Amurg, apoi separate şi sfâşiate în Lună Nouă şi Eclipsă, par a fi pe cale să se refacă şi să se adune laolaltă, ar putea fi distruse... pentru totdeauna?

 Nici prin cap nu vă trece cât de ispirat a fost scrisă această ultimă carte. Eu vă urez lectură plăcută. Şi să îmi spuneţi ce părere aţi avut după ce o citiţi.

25 de comentarii:

  1. tie ti-a placut,nu?as vrea sa stiu cam cate pagini are...si daca esti generos sa imi imprumuti si mie cartea...doar ai zis k merita citita...atata timp cat tu ai citit-o si zici ca intr-adevar merita...sa incercam ,nu?bravo!tine-o tot asa:P:*

    RăspundețiȘtergere
  2. raspund eu inaintea lu cipy...cartea are 758 de pagini cu scris mic mic;))...da asta nu conteaza...adevarul e ca are dreptate cipy...e soooooper faina ultima carte...nu o credeam pe bela in stare de asa cv....:)...asta arata puterea iubirii..;))...

    RăspundețiȘtergere
  3. astazi am intrat intr-o librarie si am vazut cele patru volume ale seriei" Amurg" si am stat cred ca 5 minute ca sa le rasfiesc si nu-mi venea sa ies de acolo fara ele,dar stiam ca am ramas leftera si am iesit..cum o sa fac rost de carti o sa le citesc..vreau sa vad si filmul(nu l-am vazut pana acum)

    RăspundețiȘtergere
  4. pai in imaginatie se poate intampla orice. Caci daia autorul are puteri nemaiintalnite. Si eu am scris cate ceva si am fabulat, si chiar si acum mai scriu din cand in cand. Cititul si scrisul romanelor este ceva foarte frumos si care iti da libertatea de a crea orice vrei tu.

    RăspundețiȘtergere
  5. La 3 carti se spune trilogie parca nuu? la patru carti cum se spune?

    RăspundețiȘtergere
  6. tot din amurg face parte?

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai daca a zis ca e a patra din serie inseamna ca are legatura

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma faci curios. Poate o citesc si eu poate nu. Desi nu prea imi vine mie sa citesc 4 carti ca sa le inteleg pe toate dar mai sti...poate imi vine cheful. Dar asta dupa sesiune .

    RăspundețiȘtergere
  9. hmmm... nu mai bine stau eu frumusel si ma uit la twilight? eu asa zic ca e cel mai bine... ca mor citind... sa ma apuc sa citesc 4 volume. nu zic ca nu imi place sa citesc... imi place... dar e prea mult

    RăspundețiȘtergere
  10. deci nu stiu cum sa zic... dar vreau si eu cartea... stii cumva unde o pot gasi?

    RăspundețiȘtergere
  11. Chiar ma la biblioteca nu-s carti d-astea mai noi de beletristica? Eu stiu ca la mine in oras sunt carti de beletristica la biblioteca dar nu stiu daca sunt noi.

    RăspundețiȘtergere
  12. unde am mai auzit eu de zori de zi? hmm. stiu sigur ca am mai auzit undeva... dar nu de carte... am un lapsus pff

    RăspundețiȘtergere
  13. salutare. mia dat cineva linkul asta si mi-a zis sa imi dau si eu cu parerea. mai intai verau sa spun ca... m-am uitat asa in mare la blog, si imi place foarte mult. bravo. felicitari pt ceea ce faci. este absolut minunat. nu mai zic ca si arata mishto. dar in fine. hai sa zic despre articol. sincera sa fiu... nu am citit cartea, si mie rusine. de fapt eu nu prea citesc, decat atunci cand mi se pare prea interesanta o carte, si doar atunci cand am timp liber. nu stiu daca voi apuca sa citesc cartea asta, dar tie iti urez succes in continuare cu blogul. a si succes la bac. ca am auzit ca esti in plin examen.

    RăspundețiȘtergere
  14. sincer imi face placere sa ma uit pe blog la u ..e mumos si are chetii interesante

    RăspundețiȘtergere
  15. sincer...nu am mai citit o carte de o gramada de timp..cred k ar fi timpul sa incep sa mai citesc.:P:P

    RăspundețiȘtergere
  16. prezentarea cartii e super mijto imi place:)

    RăspundețiȘtergere
  17. mda... n-am ce sa zic...

    RăspundețiȘtergere
  18. succes maine la bac. si eu il dau tot maine. sa speram ca va fi totul ok. dupa bac o sa caut si eu volumu asta pt ca pare destul de interesant

    RăspundețiȘtergere
  19. pare interesant dar totusi... sunt 4 volume :| ia o gramada de timp de citit.

    RăspundețiȘtergere
  20. Va multumesc la toti cei care v-ati dat cu parerea la acest articol si la celelalte articole participante la concurs. Ma scuzati ca nu prea am putut sa va raspund la intrebari, dar am un motiv bine intemeiat. Mai exact, am avut si am inca BACU, si bineinteles ca am stat si am invatat. Nu prea am avut timp de blog. Insa dupa BAc promit ca o sa va raspund la absolut orice intrebare. Acestea fiind spuse, SUCCES celor care mai au de dat ultimele probe la BAC si O ZI BUNA. Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  21. ce nume de colind are :)) "ziurel de ziua, ziurel de ziuaaa" :))

    RăspundețiȘtergere
  22. nu vrei sa detaliezi mai mult cele zise in articolul asta? plss

    RăspundețiȘtergere
  23. ar fi fain sa apara un film al acestei carti. mai asteptam .... poate cine stie... poate chiar apare

    RăspundețiȘtergere
  24. stim stim ca face parte din twilight. insa mi se pare prea ... sf.... cartea

    RăspundețiȘtergere
  25. am citit Luna Noua in 3 zile o ador de acea vreau si restul volumelor...sunt ununul cu cartea cand o citesc park iau parte la actiune pe scurt ADOR TOT LA POVESTEA ASTA :X:X:X

    RăspundețiȘtergere

Postarea comentariilor pe acest blog presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
* Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
* Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
* Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.»
Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îsi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
* Nu sunt acceptate mesajele cu nume Anonim. Daca nu esti utilizator înregistrat, poţi selecta "Nume/Adresa URL"

Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.

facebook icon youtube icon trilulilu icon