luni, 8 iunie 2009

"Amurg" de Stephenie Meyer

Presupun că maroritatea dintre voi a văzut sau măcar a auzit de filmul "Twilight" cel foarte mult premiat la Premiile MTV Movie. Întrebarea de baraj este: câţi dintre voi aţi citit cartea? Nu ştiu dacă sunteţi jumătate care aţi citit această carte.
Da ştiu, mulţi zic că e mai uşor să vezi filmul decât să citeşti cartea. Recunosc, aşa ziceam şi eu până am ajuns să citesc "Harry Potter". Dar să revenim la "Amurg". Eu recomand cartea. E adevărat că filmul urmăreşte cartea destul de bine. Dar eu iubesc cartea. Pune mai bine suspansul şi acţiunea în valoare, având în vedere că acum, aveţi şi feţe gata date personajelor o să vă imaginaţi mult mai uşor acţiunile, expresiile faciale, decorurile şi bineînţeles, puteţi să comparaţi filmul din mintea voastră cu cel adevărat şi să vedeţi care e mai bun.

Bun, acum haideţi să laud cartea şi să vă spun ce premii a câştigat:
- "Best book of the year" (Publishers Weekly);
- "Best book of the decade" (Amazon);
- Nominalizată în "Top Ten Best Books for Young Adults" (American Library Association).
Nu-i aşa că sună bine?
Multă lume a aşteptat că această carte să fie ecranizată. Se zvoneşte că a fost cel mai aşteptat film al anului 2008. Atâtea aşteptări şi atâtea premii ar trebui să gâdile curiozitatea multora şi să o citească.

Descrierea cărţii este următoarea: "Isabella Swan nu are parte de prea multă distracţie de când s-a mutat din însorita Arizona în Forks, un orăşel în care plouă mai tot timpul. Dar când se îndrăgosteşte de chipeşul şi misteriosul Edward Cullen, despre care colegii spun că ar fi... vampir, viaţa ei ia o întorsătură total neaşteptată! Edward este la rândul lui atras de Bella, dar şi de mirosul sângelui ei, aşa că fiecare apropiere de iubita lui e în acelaşi timp o plăcere şi un chin teribil - dacă Edward îşi pierde capul pentru o clipă, Bella îşi pierde viaţă..."

Volumul "Amurg" este primu din seria "Amurg" care conţine 4 volume. Următoarele 3 se numesc "Lună nouă", "Eclipsă" şi "Zori de zi". Eu am început să citesc şi volumul 2 şi aştept să apară şi filmul să văd care e mai bun, din experienţa acumulată cu "Harry Potter", pot să vă recomand de pe acum cărţile.

Va doresc lectură plăcută şi vă aştept să vă exprimaţi şi voi părerea despe acest articol.

46 de comentarii:

  1. sa ma anunti cand termini si al doilea volum de citit....a si daca iti plac vampirii iti recomand "conicile vampirilor" de anne rice(parca)...si cronici au fost ecranizate vreo doua volume daca nu mai multe..oricum super amandoua seriile....din seria amurg am citito pe toata in eng...;))

    RăspundețiȘtergere
  2. prietena mea a citit cartea:P
    am auzit ca e tare..eu nici la film nu m`am uitat..
    :))

    RăspundețiȘtergere
  3. mah filmul e cat de cat dar o carte e altceva asa k cititi cartea sa vedeti mai multe detalii;)

    RăspundețiȘtergere
  4. O sa citesc si eu cartile si dupa iti spun dupa parerea mea despre ele.Sper ca merita citite.

    RăspundețiȘtergere
  5. se merita rox citeste fara nici o grija..
    eu n`am citit`o dar am auzit numa de bn de ea

    RăspundețiȘtergere
  6. WoW super pau-chan.
    Este foarte tare (cartea) dzd.
    Iuly mare dreptate mai ai.
    Rox într-adevăr merită citită "Amurg". Celelalte 3 poate ne spune şi noua cineva dacă merită sau nu citite. E cineva care ne poate ajuta?

    RăspundețiȘtergere
  7. poate o sa o chem pe aci cand intra pe mess

    RăspundețiȘtergere
  8. interesanta carte am citit-o si eu dar filmul e mult mai fain :-)

    RăspundețiȘtergere
  9. eu am vazut filmul... cartea inca nu am citit-o.... dar nu e timpul pierdut. oricum eu zic ca, cartea va fi mai interesanta. ramane de vazut.

    RăspundețiȘtergere
  10. Atat cartea, cat si filmul sunt la fel de bune. Fiecare dintre aceste 2 variante are farmecul ei. ;) Asa ca este bun si cititul dar si provitul la filmu in cauza. ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. Copii. Parerea mea este sa nu va mai uitati atata la filme, sa nu mai stati atatea in fata la computere si sa va apucati de citit carti. Multe multe carti. Si mai ales cartea "Amurg" este absolut superba. Credeti-ma pe cuvant pentru ca am citit-o. Merita citita pana la capat. Spor la citit.

    RăspundețiȘtergere
  12. In loc sa va uitati la film pierdeti timpul cu cititul? Sincer nu aveti ce face. :|

    RăspundețiȘtergere
  13. am auzit de la paula ca merita citita cartea asa ca am incredere in gusturile ei..pana la urma why not?:)

    RăspundețiȘtergere
  14. Vad ca sunt parerile pro si contra. Unii prefera cititul cartii, altii preferea filmul. Va cred, la urma urmei si la film aveti de citit subtitrarea :)) Dar totusi, mai bine, "Citeste-o carte", vorba celor de la Parazitii.

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu prefer cartea si mai apoi filmul. Pentru mine e mai interesant sa vad cum mi-am imaginat eu personajele si cum apar ecranizate, decat sa fie invers.

    RăspundețiȘtergere
  16. eu am vazut doar filmul. Nu mi-a placut, deoarece nu este genul meu. Prietena mea a citit si cartea.

    RăspundețiȘtergere
  17. Citi cartea ..e mai faina!

    RăspundețiȘtergere
  18. Eu, sunt de aceeashi parere cu Vlad shi cu altzii. Adica, mai bine cititzi cartea. Este mult mai interesant shi retzii mult mai mult. Eu am spus ceea ce cred eu. Voi facetzi cum stitzi

    RăspundețiȘtergere
  19. Dupa sesiune am sa ma apuc si eu sa citesc. Nu am mai citit o caret de mult timp si parca imi este dor sa traiesc actiunea unor personaje.

    RăspundețiȘtergere
  20. si eu am citito si pot sa va spun ca e mult mai mishto decat filmul... asa ca stiti ce aveti de facut. ;)

    RăspundețiȘtergere
  21. eu din cate ziceti voi, deja mi sa facut pofta de citit cartea. mia mai spus cineva ca e faina da nu lam crezut.

    RăspundețiȘtergere
  22. as citio si eu dar nu stiu de unde sa fac rost de ea. esti dragutz sa mi-o imprumuti si mie? promit ca tio returnez cu toate foile in ea ms anticipat

    RăspundețiȘtergere
  23. nu prea am ce sa zic ...poate o fi faina cartea ..la cat citesc eu ...:P

    RăspundețiȘtergere
  24. sincer ai dreptate..o carte nu se compara cu un film pt k atunci cand o citesti parca traiesti acele momente pe cand la film decat te uiti si simti putin suspansul:P

    RăspundețiȘtergere
  25. asa e ... dar pana la urma si eu sunt de parere ca nu conteaza daca citesti cartea sau vezi filmul. conteaza ca ai interes si pt una si pt cealalta.

    RăspundețiȘtergere
  26. numi trece nik prin cap..decat o plictiseala mare..

    RăspundețiȘtergere
  27. mai mult imi place sa ma uit la un film decat sa citesc o carte

    RăspundețiȘtergere
  28. am vazut ca a intrebat cineva daca merita citite celalalte carti...eu va zic cititi'le din experienta mea acumulata cu filmele luate dupa carti...cartile sunt muuuuuuult mai bune..in 2 h de film nu ai sa cuprinzi suspansul din 500 sua mai mult de pagini....apropo mama ma sustine la ideea asta..;))...asa ca lectura placuta

    RăspundețiȘtergere
  29. Cartea se spune ca ar fi excelenta. Sincer, nu imi plac cartile de genu; am citit acum cativa ani Harry Potter, primele 2 volume si nu m-am simtit atras. Harry Potter facea furori la vremea aia cum face Amurg si Luna noua acum.

    RăspundețiȘtergere
  30. nU AM CITIT nicio carte in viata mea fara sa fie data de la scoala sa o citesc. Mi se pare perdere de timp si stricat de ochi

    RăspundețiȘtergere
  31. am vazut filmul. e mishto. cred ca in vacanta ma apuc de citit si cartea. nu promit :D

    RăspundețiȘtergere
  32. twilight... iubesc filml... vi-l recomand din inima :X

    RăspundețiȘtergere
  33. vroiam sa zic "filmul".. scuze... emotii :X

    RăspundețiȘtergere
  34. am auzit ca e faina... raman totusi la twilight...

    RăspundețiȘtergere
  35. va spun eu ca este intr-adevar super cartea. trebuie doar sa o cititi

    RăspundețiȘtergere
  36. peste tot aud de amurg si twilight. oare chiar asa de celebre au ajuns?

    RăspundețiȘtergere
  37. asa cum ziceam.... o sa caut intreg volumul... dar dupa bac

    RăspundețiȘtergere
  38. apropo de mtv. mi-am adus aminte de o melodie. "twilight..... nanananana twilight" sau ceva de genu. daca imi amintesc o sa revin cu numele melodiei. ok?

    RăspundețiȘtergere
  39. :)) codruta... aia e cu totu si cu totu altceva... nu are nici o legatura cu cartea :))

    RăspundețiȘtergere
  40. va rog stie cineva de unde pot dwoanalda amurg(vol.1), luna noua(vol.2) si eclipsa(vol.3)in ROMANA? am zori de zi(vol.4)in romana(in format pdf) si pe toate in engleza. pentru cei interesati de volumul 4 si pentru cei care ma pot ajuta id-ul meu este "sweetmiracles4us". multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  41. Nu stiu. Dar voi cauta si eu si iti voi da de stire daca voi gasi. ;)

    RăspundețiȘtergere
  42. Eu am citit toate cele 5 carti ale lui Shtephenie Meyer, inclusiv Midnight Sun si pot sa va spunca toate sunt absolut superbe . Povestea de ragoste dintre bella si Edward este minunata , dar cartile nu duc lipsa nici de actiune,astfel incat toul se impletste perfect . Nu cred ca as putea spune ce ma atrage atat de mult la el. Pur si simplu am ramas fermecata , am citit toate cele 5 carti pe nerasuflate si chiar am plans la final .
    Va recomand sa le cititi pe toate pntru ca sunt absolut excelente si nici macar nu se compara cu filmul .

    RăspundețiȘtergere
  43. Intr-adevar. Nu se compara cartea cu filmul nici pe departe.

    RăspundețiȘtergere
  44. Daca iti plac cartile siropoase merita sa citesti "New Moon" pentru mine a avut o insemnatate aparte deoarece am stat aproape de orasul Forks in statul Washington ( nu D.C ci unde este Seattle) , iar acum sunt in Arizona la 2 ore de Phoenix de unde Bella "evadeaza" si il intalneste pe James. Multi sunt de parere ca e ceva ireal si ca nu are rost sa fie citite. Puf..
    Filmul "New Moon" iese daca nu ati aflat deja aici in State in Noiembrie 20 . Sfatul meu , asa cum ai zis si tu, cititi mai intai cartile . Parerea mea este ca filmul a fost total diferit fata de Twilight .

    RăspundețiȘtergere

Postarea comentariilor pe acest blog presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
* Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
* Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
* Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.»
Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îsi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
* Nu sunt acceptate mesajele cu nume Anonim. Daca nu esti utilizator înregistrat, poţi selecta "Nume/Adresa URL"

Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.

facebook icon youtube icon trilulilu icon