sâmbătă, 4 octombrie 2014

Stati si va uitati la videoclipul cocalarilor

La aproximativ o luna de cand a aparut imnul ala al cocalarilor pe care eu inca nu l-am vizionat, toata lumea a inceput sa-i dea share. Asa a ajuns ca o parodie proasta sa stranga cateva milioane de vizualizari in mai putin de o luna. Videoclipul care a devenit viral si pe care va asigur ca nu l-am vazut pana acum (am intrat cinci secunde pe youtube sa vad statisticile) pare sa placa atat de mult incat ma intreb de ce oare este vizualizat mai tare. Care sa fie motivul? Ne uitam la asa ceva pentru a rade de persoanele ironizate care se incadreaza in categoria cu pricina sau ne uitam pentru ca facem parte din acea categorie. 

Aici generalizez putin, pentru ca intrebarile de mai sus pot fi puse pentru orice material de acest gen care are un imens impact la public.
Mie unul mi se pare o prostie chiar si in lipsa vizualizarii lui. La un documentar nu s-ar fi uitat aceste milioane de indivizi care au vazut deja videoclipul...

Cred ca ar fi mult mai bine sa ne concentram pe videoclipuri ceva mai educative. E drept ca si acesta, daca scoate in evidenta comportamentul asa-zisilor cocalari, poate fi un instrument de educare in masa prin exemplul negativ pe care-l evidentiaza. Dar ma tem  ca mesajul are sa fie inteles gresit si tocmai de aceea vor fi copiate din ce in ce mai tare comportamentele prezentate pe ritmuri de manea braziliana.

Daca ai vazut deja acest videoclip, puneti intrebarea ce beneficii ti-a adus si daca a meritat sa pierzi acele minute din viata pentru a vedea un astfel de videoclip.

Adrian Rotaru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postarea comentariilor pe acest blog presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
* Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
* Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
* Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.»
Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îsi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
* Nu sunt acceptate mesajele cu nume Anonim. Daca nu esti utilizator înregistrat, poţi selecta "Nume/Adresa URL"

Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.

facebook icon youtube icon trilulilu icon