joi, 17 iulie 2014

Nu mai mergem in obor dupa piese auto

Imi aduc aminte de vremurile in care mergeam la obor cu unchiul meu sa isi caute piese ieftine pentru Dacia lui cea veche. Ce ma mai tinea dupa el cate doua trei ore incontinuu. Avea rabdare sa caute in tot oborul piese noi sau second hand, dar sa fie pe placul lui din punct de vedere calitativ si din punct de vedere al pretului. El nu avea nevoie de piese originale pe vremea aia ca deh, Dacia se repara cu sarma si ciocanul.

Acum insa vremurile s-au schimbat. Nu numai ca si-a schimbat masina, dar si-a schimbat si obiceiul. Odata cu noua achizitie, un Seat Leon de culoare galbena, a inceput sa achizitioneze piese de pe internet. Are doua masini acum. Una e mai veche si o tine ca pe una de epoca. ii place sa tot mestereasca la ea, dar nu a mai pornit-o de cativa ani. Pentru aceea inca mai cumpara piese din obor, de la tipi nostalgici ca si el. Dar piese Seat cumpara numai online de cand si-a cumparat masina. Asa ii place lui sa traiasca. Cu un pas in trecut si cu unul in prezent, muscand din cand in cand linia viitorului.

Dar ce-mi place mult la el este faptul ca a ramas la fel de pasionat de ambele masini si de mestesugirea lor. Se tot baga pe sub ele, le mestereste, curata piesele, le unge, le schimba, etc. Nu trece saptamana fara sa nu se atinga de una sau de cealalta. Dar de condus, conduce numai Seat-ul pe care l-a cumparat din ordonanta cu care a plecat de la serviciul la care a lucrat aproape jumatate din viata. Acum nu stiu voua cum vi se pare, dar mie mi se pare ciudat sa vad un om cu parul alb in cap conducand un Seat Leon pus la punct si dichisit ca pentru tinerei. Oricum Seat-ul este o firma pe care eu o atribui oamenilor tineri. Dar daca mai vedeti si cum arata, atunci chiar imi dati dreptate ca este un contrast mare intre el si masina.

Cand a cumparat masina asta Seat era atat de incantat incat in prima noapte a dormit in ea. Cica sa vada daca e mai primitoare decat sotia. Glumet ca de obicei... Apoi usor usor a inceput sa schimbe piesele masinii chiar daca nu era neaparata nevoie sa le schimbe. El merge pe principiul ca la o masina trebuie sa schimbi in fiecare luna cate ceva. Ei bine si cu piesele inlocuite dar fara uzura mare el isi face un depozit al lui. Cica pentru orice eventualitate. Daca intr-o zi il lasa una dintre piesele care le-a schimbat deja si nu are in perioada aceea bani de piese noi? Atunci are de unde sa ia piese pentru masina lui Seat, piese gratis cum ar veni. Mie mi se pare usor dus, desi este un sambure de adevar in rationamentul lui.

Imi place pana la urma ca unchiul meu, desi cu parul alb in cap, a descoperit avantajele magazinelor online, fie ele si de piese auto. Cand il vad la calculator facand aceleasi lucruri pe care le fac si eu si navigand chiar cu aceeasi lejeritate ca si mine, mi se pare ca suntem chiar de aceeasi varsta si uneori cu aceleasi interese. Asa ca de cand cu cumparaturile online de piese auto, nu mai e nevoie sa mergem la obor.

Un comentariu:

  1. Nu mai este nevoie sa mergi in obor, dar reticenta cumparatorului ramane la un nivel crescut cand vine vorba de piesele auto. Mai trebuie sa treaca multa vreme pana cand romanul va cumpara online fara niciun fel de ezitare.

    RăspundețiȘtergere

Postarea comentariilor pe acest blog presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
* Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
* Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
* Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.»
Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îsi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
* Nu sunt acceptate mesajele cu nume Anonim. Daca nu esti utilizator înregistrat, poţi selecta "Nume/Adresa URL"

Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.

facebook icon youtube icon trilulilu icon