joi, 5 iunie 2014

Iar ne batem cu caldura

Nici nu a venit bine vara ca deja si-a facut simtita prezenta cadura insuportabila. Pe bune, daca nu ai aer conditionat in masina sau la serviciu, faci sauna la propriu. La 25 de grade afara, in masina scoteam limba afara de un metru. Apoi m-am mai enervat si m-am certat si cu sefa, ca nu face presiuni mai sus sa ne puna un sistem de aer conditionat. Avem unul vechi si defect care e montat de acum 10 ani. Cica e greu de reparat.

I-am zis ca ca stiu eu o firma la care poate gasi scule si piese pentru reparatia lui dar si un aparat de intretinere aer conditionat. Ca s-a stricat tocmai din acest motiv. Dupa instalarea lui nu a mai venit nimeni in anii urmatori sa-l verifice. Ea stie cu cine a facut contractul si de ce a lasat investitia in paragina. Iar acum ca vine vara  si caldura si mai ales ca eu lucrez ca bucatar intr-o bucatarie in care se gateste cate ceva la fiecare 5 minute daca nu chiar la foc continuu, avem mare nevoie de un aparat de aer conditionat sau de repararea celui vechi. Daca ar mai fi posibil.

Pentru mine e chiar greu sa gatesc in zapuseala aia, sa depun atat de mult efort toata ziua fara sa am o temperatura optima de lucru. In restaurant este loc mare, deschis, au aer conditionat separat. Pentru clienti se poate, dar pentru angajati nu prea. Trebuie sa protestam cumva, ca suntem oameni si avem si noi drepturi. Sau incepem sa luam pauze mai lungi si mai dese ca sa putem sa mai respiram putin dupa o serie lunga de gatit. Sa las carnea la prajit si sa plec sa ma racoresc. Sau sa intru in frigider si sa stau acolo pana ce se  gateste carnea.

Ramane de vazut daca protestez sau nu. Un lucru este cert: avem nevoie de mijloace de aerisire al spatiului din bucatarie. Hotele nu sunt de ajuns, iar sistemul de aerisire poate sa bage aer din afara. Dar acela este la fel de cald si nu face decat sa ne usuce pielea de pe noi atunci cand il pornim, pentru ca nu poate fi setat pe un nivel. Baga aer de afara cu forta, de parca bate vantul in interiorul bucatariei.

Voi cum va descurcati cu caldura la locul de munca, acasa, sau pe unde mai mergeti? Este aerul conditionat o necesitate sau este un simplu moft?

Adrian Rotaru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postarea comentariilor pe acest blog presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
* Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
* Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
* Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.»
Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îsi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
* Nu sunt acceptate mesajele cu nume Anonim. Daca nu esti utilizator înregistrat, poţi selecta "Nume/Adresa URL"

Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.

facebook icon youtube icon trilulilu icon