duminică, 25 mai 2014

Informeaza-te cand cumperi!

E bine sa te informezi cat se poate de bine atunci cand faci o achizitie importanta pentru casa. Altfel risti sa dai banii pe un bun pe care nu-l poti folosi la capacitatea la care te asteptai sa functioneze. Unchiul meu a patit ceva de genul din cauza ca nu s-a informat cat trebuia de mult inainte de a cumpara un hidrofor. Astfel de bunuri au multi parametri de luat in calcul atunci cand vrei sa le achizitionezi.

De pilda, cand vrei sa cumperi un hidrofor trebuie sa iei in calcul urmatoarele:

Adancimea de aspiratie - conteaza de la ce adancime poti extrage apa. Trebuie sa te asiguri ca panza freatica se afla in mod constant la adancimea pentru care este pregatit sa lucreze hidroforul. Daca adancimea de aspiratie este mai mare decat puterea aparatului, risti ori ca acesta sa nu faca serviciu, ori sa se defecteze in cel mai scurt timp din cauza suprasolicitarii.

Debitul de apa - conteaza cat de repede se poate umple rezervorul. In functie de destinatia folosirii aparatului, trebuie sa stii daca ai nevoie de un debit de apa mai mare.

Rezervorul - Daca realizezi un consum mare de apa intr-un timp scurt, este bine sa alegi un hidrofor cu un rezervor cat mai mare. Acest lucru va permite extragerea unui volum mai mare de apa si ajuta si la durata de viata aparatului.

Puterea - Defineste eficienta aparatului si consumul de energie al acestuia. Trebuie sa alegeti hidroforul tinand cont de conditiile de mai sus si destinatia folosirii acestuia pentru ca energia consumata sa nu va afecteze buzunarul peste masura la plata facturii de energie electrica.

Sistem inteligent - Alege un hidrofor care sa aiba optiunea de detectare de lipsa a apei in cazul in care va exista si situatia aceasta. Acest lucru impiedica consumul de energie si riscul ca aparatul sa se defecteze in lipsa apei.

Despre aceste criterii unchiul meu nu s-a interesat si nu s-a informat atat de bine astfel incat a ajuns sa dea  banii pe un aparat pe care nu l-a putut folosi pentru destinatia pentru care se pregatise. Reervorul mic nu l-a ajutat la nevoile sale astfel investitia a fost una prost realizata.

De aceea cred ca este bine sa te informezi intotdeauna cand faci achizitii, mai ales achiitii de o valoare importanta. Informeaza-te despre orice, pune intrebari, compara branduri, preturi, calitate, cantitate, culoare, dimensiune, performanta, rapiditate, stocare si orice alt criteriu iti mai trece prin minte si se aplica produsului pe care iti doresti sa-l achizitionezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postarea comentariilor pe acest blog presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
* Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
* Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
* Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.»
Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îsi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
* Nu sunt acceptate mesajele cu nume Anonim. Daca nu esti utilizator înregistrat, poţi selecta "Nume/Adresa URL"

Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.

facebook icon youtube icon trilulilu icon