sâmbătă, 10 octombrie 2009

6 eleve au leşinat în autobuz din cauza mirosului unei ţigănci

Ieri cu siguranţă aţi auzit sirenele ambulanţelor în Oneşti. Destinaţia? Berzunţi. Acolo unde 6 eleve care fac zilnic naveta pe traseul Oneşti - Berzunţi au leşinat din cauza mirosului venit de la o ţigancă ce se afla în autobuz şi care i-a deranjat şi pe ceilalţi călători cu "mireasma ei". Fetele au fost transportate de urgenţă la Spitalul Municipal Oneşti cu ajutorul a trei ambulanţe, în momentul de faţă ele fiind în afara oricărui pericol, dar internate în continuare pentru a li se face investigaţii medicale.
Bucuroaia Romica, şoferul autobuzului care s-a confruntat cu acest traseu dificil de parcurs din cauza mirosului, a povestit ce s-a întâmplat: "Li s-a făcut rău din cauza mirosului, eu am acordat primul ajutor, apoi a venit ambulanţa". Deşi este şofer pe autobuzele de transport public din 1995 el mărturiseşte că nu a mai întâlnit niciodata un caz asemănător, însă este foarte adevărat că anumiţi călători chiar miros foarte urât "Zilnic am călători care miros urât, dar trebuie să călătorească şi ei, nu pot să-i dau jos".
________________________________________________________________
Eu unul sunt de părere că astfel de persoane nu ar trebui primite în autobuz. Mai întâi să înveţe să folosească apa şi săpunul şi pe urmă să aibă tupeul să urce în mijloacele de transport în comun. Spun asta fiindcă am păţit şi eu de câteva ori ceva asemănător şi cu greu am rezistat mirosului. Chiar suntem nevoiţi să îi suportăm? De ce? Ca să ajungem prin spitale? E doar o părere personală. Dacă nu vă convine părerea mea, citiţi articolul până la linia continuă ce desparte partea informativă de părerea mea personală. Aştept comentarii!

20 de comentarii:

  1. Ce relevanta are ca era tiganca?
    Vrei sa spui ca toti romanii se spala? Sau vrei sa pretinzi ca romanii care nu se spala miros a lacrimioare sau trandafiri?
    Popor de rasisti!

    RăspundețiȘtergere
  2. @mirandolina
    Da intr-adevar sunt si romani nespalati. Si cand spuneam "Eu unul sunt de părere că astfel de persoane nu ar trebuii primite în autobuz" ma refeream si la romani. Dar spune-mi te rog daca ti se pare normal ce s-a intamplat. Iti dai seama in ce hal duhnea daca au lesinat 6 persoane? Sau vrei sa spui ca au mimat lesinul? Intr-adevar sunt si tigani care tin la igiena, au renuntat la "ciordeala" intr-un cuvant SUNT ROMANIZATI. Si cunosc si eu astfel de persoane si e totul ok. Dar ce zici de acei tigani care put de la 20 de metrii si pe langa care ti-e frica sa treci pe strada ca nu cumva sa iti dispara portofelul? Ma gandesc ca intr-un fel e bine ca suntem cat de cat rasisti. Trebuie sa iti reamintesc ca ne-au facut tara de ras in strainatate? Si ca din cauza lor, noi romanii suntem numiti TIGANI. Ti se pare OK? Astept cu mare interes raspunsuri la aceste intrebari. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce pot sa spun decat din nou...traiasca Romania si oamenii din ea...trist :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Trist dar asta e. Mergem mai departe.

    RăspundețiȘtergere
  5. ce-au facut cu piranda, caci nu am aflat.

    piranda nu era spalata clar, si i se potriveste bancul cu ciobanul : "Stiti ce zice un cioban cand se descalta? A mai trecut un an"

    dar sunt multi oameni care nu folosesc nici un antiperspirant, pentru ca nu vor sa afle, sau nu pot sa afle. Cert este ca pe ei nu-i deranjeaza nici mirosul altora, si ce e mai nasol, nici mirosul lor propriu. Tine de bunul simt.
    no more coment.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Flori Ploiesteanu
    Piranda? E bine mersi, probabil umbla in continuare cu autobuzul si imbolnaveste oamenii. Din cate stiu nu exista lege prin care sa poate fi amendata.

    RăspundețiȘtergere
  7. Rappa'ru Lasa romanii :) Aia de mirosea in masina aia era tiganca,etnie rroma,incearca sa faci diferenta,nu cum fac italienii :|

    RăspundețiȘtergere
  8. exista multi oameni care nu prea stiu ca e normal sa te spel macar o data pe zi..cel mai urat e cand pleci la ora 6 de acasa si in autobuz sau orice alt mijloc de transport nimeresti langa un om care miroase a transpiratie sau cine stie ce alt miros urat..aici la mine sunt multe astfel de specimene..asta este realitatea din pacate

    RăspundețiȘtergere
  9. Cipy, esti extraordinar de rasist. Mi-e rusine ca fac parte din acelasi popor ca tine. Si nu, nu am ce sa mai explic.
    In plus, esti incult. Scrii "ar trebuii", "metrii". Dar nici macar aceasta incultura nu scuza rasismul. Esti unul din cei multi care duc poporul de rapa. Ia si citeste asta: http://mirandolina.over-blog.com/article-36161836.html
    Si asta: http://mirandolina.over-blog.com/article-36267209.html, cu comentariile lui cu tot.
    Si astept sa-mi explici.

    RăspundețiȘtergere
  10. ala bala portocala..tiganii n`au invadat tara...sunt cativa tigani ok..dar park e din sangele lor sa fie jigodii de oameni ..pe unde trec fac mizerie..pe unde isi pun conrturile fac focare de infectie...asta credk nu sa spalat de menstruatie si de samantza barbateasca de 2 sapt na ... saracele cele 6 fete...


    rasismu la putere cand e nevoie :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Draga @mirandolina,
    Doar in articol se facea referire la faptul ca persoana "parfumata" era de fapt o individa de sex feminin (ca nu o poti numi femeie doar pt simplul fapt ca nu se spala)era de fapt de etnie rroma. In comentariul lui Cipy nu am vazut nici urma de discriminare rasiala asa ca nu inteleg ce ai cu el.
    Eu iti sugerez sa mergi sa faci un dush rece (cu gel de dush, sapun si tot tacamul) in speranta ca te vei calma si iti vei reveni in simtiri.

    RăspundețiȘtergere
  12. @mirandolina

    In primul rand imi cer scuze pentru acele greseli gramaticale. Se mai intampla. Insa daca ai observat, nu sunt in articol ci in comentariu.

    In al doilea rand, rasist... da sunt cu cine este nevoie. Am specificat ca nu am absolut nimic cu tiganii. Sunt si ei oameni. Unii. Dar unii dintre ei chiar trebuiesc marginalizati. Si da sunt si romani care ar trebui marginalizati. Dar nu vorbeam despre ei acum. Ci despre Rromi. Intelegi?

    Am citit in mare acele articole de pe blogul tau. Cu greu ce-i drept pentru ca nu sunt scrise in limba romana. Stiu ca e criza, dar macar in articole daca ai pune caciulite si sedile la litere. Stii, e vorba despre ă, â, î, ş, ţ. Ţi se par cunoscute? S-au invatat in clasa I. Ar trebui sa te fac si eu inculta acum? Sincer eu nu mi-as fi permis sa fac un om incult doar pentru 2 greseli ce le-a facut intr-un comentariu. Si parerea mea este ca scrii cantitativ si nu calitativ. Si in plus mai am si altceva de facut inafara sa descifrez acel articol kilometric. Insa in mare am inteles ce vrei tu sa zici. Traiesti cumva in Rromania?

    Tot nu mi-ai raspuns la niste intrebari:

    1. Ce zici de acei tigani care put de la 20 de metri si pe langa care ti-e frica sa treci pe strada ca nu cumva sa iti dispara portofelul?

    2. Esti de acord ca din cauza lor sa fim numiti si noi tigani si sa nu mai aiba nimeni incredere in noi?

    3. Esti de acord cu acei tigani care fura in strainatate facandu-ne astfel tara de ras?

    4. De ce ii ocrotesti asa de mult, faci cumva parte din etnia lor? Si apropo de ocrotit. Am auzit tigan spunand despre un alt tigan (cumnat de-a lui) in felul urmator:

    "Eu nu am putut sa fur niciodata. Cat am fost in Spania, tot ce am luat din magazine am platit. Pe cand cumnatul meu, intra si iese cu sticlele de vin d-ala scump bagate in chiloti, pe sub bluze, pe sub geaca. Eu, desi sunt tigan, nu pot sa fac asa ceva. Ala e tampit, inconstient. Avem totusi un Dumnezeu care ne vede. I-am spus si copilului meu sa nu mai stea pe langa el ca ne face de ras. Bai frate si duhneste de nu-ti imaginezi."

    Asta este exact ce a spus el. Ce parere ai? Oare sa fie si tiganii rasisti? Si ca fapt divers, tiganul acesta este o cunostinta veche.

    5. Sa ne imaginam ca ai fi fost si tu in acel autobuz in care cele 6 fete au lesinat. Cum ai fi reactionat? Ti-ar fi placut sa ajungi si tu pe la spital? Ca doar na, era tiganca. Si nu vrei sa fi rasista. A si vad ca ii ocrotesti nu gluma.

    In final, parerea mea este ca am pierdut timp inutil scriind acest comentariu "care ar fi putut fi de fapt articol".

    Mai astept replici. Voi mai raspunde cu siguranta dar, o rugaminte:
    LASA NESIMTIREA DEOPARTE.

    RăspundețiȘtergere
  13. @mirandolina

    Incep sa te cred. Am citit la descriere pe blogul tau cum ca ai fost jurnalista. Cu toti stim ce presa de rahat am avut in ultimii ani. Si nu numai in tara la noi, ci in toata lumea. Aproape toti jurnalistii, dupa un timp, incep sa aiba anumite frustrari si sa se creada cei mai culti oameni. Insa nu-i asa. ;)

    Si stii ce? Esti deja a doua jurnalista (fosta, ma rog) care ai de comentat in privinta asta.

    Cum ziceam. Astept cu mare interes noi replici din partea ta.

    RăspundețiȘtergere
  14. In primul rand, nesimtit esti tu, pentru ca urasti oameni din alte etnii, fara nici un fel de motiv, si nu ai lasat nesimtirea deoparte, atunci cand scrii si gandesti asemenea enormitati.

    In al doilea rand, nu vad nici la tine ca ai vreo caciulita, asa ca scuteste-ma. Iar faptul ca greselile sunt in comentariu nu le face mai suportabile.
    Acum, punctual, in ce priveste intrebarile:

    1.Nu faptul ca sunt tigani e relevant in situatia descrisa, ci faptul ca nu se spala sau fura, ceea ce poate sa se intample si in cazul in care sunt romani, afgani, germani sau suedezi. Daca tie grav ti se pare faptul ca sunt tigani, atunci esti rasist si nici IQ mare nu ai.

    2. Suntem numiti cum suntem din cauza noastra, nu a lor, sau a altora. Romanii verzi ca tine au o problema cu asumarea problemelor. Adica romanii din occident sunt toti usa de biserica? Ma faci sa rad.

    3. Nu sunt de acord cu nimeni care fura, nicaieri, fie el tigan sau roman. Nu fura tiganii mai mult decat romanii, stai linistit. Proportional vorbind, se fura la fel in cele doua natii.

    4. Nu fac parte din etnia lor, dar daca as face parte, nu mi-ar fi rusine decat de prostia celor care sunt rasisti, si cred ca etnia e o problema.
    Stai linistit, sunt extrem de multi romani care fura si in Spania, si in Italia, si in Franta, si in Romania.

    5. Mi se pare o exagerare ca au lesinat de la miros. Si in plus, sunt cam fraiere. Daca ceva ma deranjeaza, cobor. Asta una. A doua la mana, e rau sa nu te speli, dar tot ce i se putea reprosa era lipsa de igiena, si nu etnia din care face parte. Si tu, si idiotii care au scris acel articol sunteti la fel de rasisti.

    Si stii ceva? N-am nici o frustrare. Ah, sau poate da. A face parte din acelasi popor ca si exemplare ca tine.
    Ca jurnalist, n-am nici o frustrare, am avut fix tot ce mi-a trebuit cand mi-a trebuit.
    Continua cu postarile despre KFC, sunt mult mai "calitative" decat ce scriu altii, desigur :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Vad ca tu ai ce ai cu mine. Te rog pune niste ochelari pe ochi si citeste articolul. O sa constati ca are sedile si caciulite. Pe de alta parte sper ca ai observat ca desi comentariile tale contin jigniri la adresa mea, totusi le-am publicat. Poate nu ar fi trebuit dar, cum suntem o tara libera si fiecare are propria parere, de ce sa nu o ascultam? Insa tu ai sarit calul. In fine.

    Pe de alta parte de ce ti se pare exagerare? Crezi ca asta este minciuna? NU! Este cat se poate de adevarat. Si de ce sa coboare din autobuz? Fetele aveau abonament si trebuiau sa ajunga la scoala. Trebuiau sa coboare pentru a-i face loc acestui specimen de femeie care poate fi usor comparata cu un SCONCS? Si tin sa subliniez ca pe langa cele 6 fete care au lesinat, au fost extrem de nemultumiti si ceilalti pasageri din autobuz.

    Si tin sa specific ca, nu faptul ca e tiganca mi sa parut mie grav, ci faptul ca acea fiinta PUTEA. Dar tu atat ai putut sa intelegi. Ca am ceva cu tiganii. Na, fiecare cu ce-l doare.

    Bun, daca cu mine ai cei ai, vezi ca au mai zis cate ceva si DZD si CRISTINA. Raspunde-le si lor insa, incearca sa nu mai jignesti in stanga si in dreapta fiindca nu are rost. Dovedeste ca ai IQ mai mare ca al meu.

    RăspundețiȘtergere
  16. După ce aţi început cu acuzaţiile, deja am început să nu mai citesc.
    Cert e un singur lucru: ŢIGAN provine din franceză şi înseamnă NOMAD. Iar ŢIGANII sunt NOMAZI. Rrom, de ce Rrom? Sunt ţigani şi punct. Nu e nimic peiorativ, ci doar un adevăr. Iar mulţi dintre ei îşi respectă originea. Şi aşa şi trebuie.
    Eu aş fi scos-o pe geam pe respectiva individă, fie ea ţigancă, româncă ori nemţoaică. :D

    Ştef @ http://blog.europedia.ro

    RăspundețiȘtergere
  17. Asta am incercat si eu sa ii explic. Dar ea nu. Sunt rasist ca am specificat ca respectiva era tiganca. In fine.

    RăspundețiȘtergere
  18. Da, esti rasist, pentru ca etnia nu are deloc importanta in povestea data.
    Si mentin ca persoanele respective sunt fraiere, daca au ramas acolo preferand sa lesine. Dar ma rog, Romania e tara cu povestea cu drobul de sare. Nu inlaturam cauza, da' ne plangem cu spor si ne vaitam de efect.

    Eu nu am o problema cu tine, ca nu ti-am facut dosarul, asa cum ai cautat tu sa mi-l faci. Pe mine, de altfel, ma doare fix in cot despre cine esti si ce faci in viata ta. Insa felul rasist in care gandesti e cumplit. Poate vrei sa postez aici ce zic si altii despre noi. Ia o mica mostra aici: "Racism in Romania, is from all kinds and in all levels. I do not like Madonna, the famous singer, but I should say that I agree her in relation to her opinion about racism in Romania, because I see, and face it, daily, either personally, or in Romanian media.
    From my experience in Romania - I live there continuously since 2003 - I can classify Romanian racism into two categories:
    First: Open racism.
    Second: Hidden racism.
    First category of racism, is the racism against Roma people, and Middle Easters, and may be Africans from sub-Saharan countries (But I am not sure for the last).
    Against these three groups, the racism is open, and I notice that Romanians are proud to show it publicly, and they try to do their best to be sure that their dirty messages are understandable to the persons they insulting them, and I think the insulting comment of the current president of Romania against Roma people, from few years, is a good example, not only because it came from the president of the country, but also because Roma people face like it daily. [...]"
    Poate mai vrei. Si o mica nota: faptul ca si x si y au zis nu stiu ce, nu este un argument. Va ascundeti intr-o gloata, in spatele multimii, ca sa va justificati acte de nejustificat. Nici acolitii tai nu sunt mai presus de tine. Fix la fel de incuiati si de periculosi. Vii din tara in care doi copii de 12 ani discuta pe strada cum i-ar da foc unui tigan, altei fiinte umane. Asa s-a nascut si fascismul. Pur si simplu.

    RăspundețiȘtergere
  19. p.s. Nu mi-ai raspuns despre romanii care fura, si romanii care put. Ei cum sunt?

    RăspundețiȘtergere
  20. cipy ai dreptate in ce zici..faza e ca nu cred k soferul avea cum sa o dea jos pe respectiva...cel putin daca ar fi incercat ar fi urmat un scandal...iar omului i'o fi fost aiurea sa-i zica sa se dea jos..

    ai dreptate..unii nu stiu ce-i aia spaun si apa..

    trist

    RăspundețiȘtergere

Postarea comentariilor pe acest blog presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
* Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
* Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
* Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.»
Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îsi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
* Nu sunt acceptate mesajele cu nume Anonim. Daca nu esti utilizator înregistrat, poţi selecta "Nume/Adresa URL"

Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.

facebook icon youtube icon trilulilu icon