vineri, 17 octombrie 2014

Noi cu cine sa mai votam?

Asemenea cetateanului turmentat din schita lui Caragiale, ne intrebam la fiecare sfarsit de mandat prezidential cu cine ar fi cazul sa votam. Intrebarea este destul de retorica in cazul meu. Masele de oameni insa nu gandesc ca mine si multimea trage cu aceleasi partide care au tot fost la putere dar nu au reusit sa indrepte tara catre o directie buna.

Suntem totusi pe o linie de plutire si criza cea mare ne-a cam ocolit. Acestui fapt se datoreaza si saraciei in care ne scaldam. E greu sa resimti alta criza cand tu traiesti intr-o criza continua de mai bine de 20 de ani.

Asadar  ramane sa stam drepti si sa gandim stramb, sau sa stam stramb si sa gandim drept. Eu aleg mai degraba a doua varianta. Nu vreau sa influentez pe cineva sa acorde votul unui candidat anume. Vreau mai degraba sa fac oamenii sa constientizeze ca a iesi la vot inseamna a-ti exprima opinia. Nu iesi la vot este egal cu a nu avea pretentii in urmatorii ani, pentru ca ai ales sa nu alegi. I-ai lasat pe altii sa decida in numele tau. Daca jumatate dintre oamenii care nu ies la vot pentru ca au devenit sceptici, ar iesi la vot in ziua alegerilor si ar vota schimbarea, rezultatele alegerilor ar putea arata diferit. Si indiferent cine va veni in fruntea tarii, rezultatele inregistrate la vot vor fi luate in considerare si peste 5 ani. Totul e sa alegem fiecare pentru el, pentru ce crede ca e mai bine.

Daca nu va simtiti in siguranta cu actualul presedinte si partidele de la putere, schimbati-le. Poate daca dam si alte sanse altor partide vom reusi sa mai iesim la suprafata. In caz contrar, ramanem resemnati cu gandul ca macar am incercat.

Adrian Rotaru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postarea comentariilor pe acest blog presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
* Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
* Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
* Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.»
Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îsi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
* Nu sunt acceptate mesajele cu nume Anonim. Daca nu esti utilizator înregistrat, poţi selecta "Nume/Adresa URL"

Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.

facebook icon youtube icon trilulilu icon