joi, 23 octombrie 2014

Cum să ții microbii departe

Iginena

Cate lucruri stim despre igiena? Stim destul de multe. Cum ar fi, faptul ca  uscatoarele  pentru maini nu sunt atat de eficiente ca si un prosop de hartie. Este un fapt dovedit ca, caldura ajuta la inmultierea bacteriilor. Asa dar, este recomandata folosirea prosoapelor de hartie pentru uscarea mainilor nu numai pentru ca este mai rapida dar este si mai sanatoasa. Sa usuci mainile in proportie de 90% cu un prosop de hartie iti iau cam 15 secunde, in 20 de secunde ai parte de o uscare de 99,9%. Icazul uscatoarelor iti trebuiesc aproximativ 50-60 secunde pentru o uscare completa. Deci ele sunt mai eficiente si din punct de vedere al timpului pe care il irosesti. Stiti este o vorba "Timpul inseamna bani".Deci mai putin timp petrecut cu uscatul mainilor inseamna mai mult timp petrecut facand altceva. Producatorii de hartie igienica vor intotdeauna ce este mai bun pentru clinetii lor. Plus de alta nu sti nici o data cat de importanta este pana nu ramai fara.

Produsele de igiena si de curatare au evoluat dealungul timpului, de la prosoape pliate la servetele umede. De la sapunul normal la sapunul antibacterial. Ce sa spun la fel ca si tehnologia si igiena trebuia sa avanseze. Doar nu mai suntem in epoca de piatra si pe toate drumurile ne asteapta pericole noi.Beneficii sunt destule pentru folosirea oricariu produs de igiena. Dez avantaje nu prea ai decat , ce sa spun ca este taiat un pom pentru a face hartia necesara, posoapele de harte pe care le folosim zi de zi. Dar pe de alta parte daca si noi o sa recilam am putea sa salvam copacii respectivi. Asa ca ar trebui sa ne educam copii sa recicleze atat acasa cat si la scoala , sau de ce nu si in parc cu prietenii.

Da ne usureaza munca de zi cu zi , ne ajuta sa trecem mai usor peste procesele de igienizare , atat la serviciu cat si acasa. Prosoapele de hartie, produsele pentru dezinfectant vor evolua intotdeauna, pentru ca vor fi descoperite si alte bacterii care se vor adapta la vechile produse. Si asa eu cred ca au un viitor stralucit in fata. Asta daca nu cumva vom revolutiona viitorul si o sa construim roboti care sa faca igienizarea in locul nostru. Dar ar fi un mare pacat pentru ca atunci nu o sa mai avem noi ce face si o sa devenim niste persoane lenese.

Deci ce ramne de facut in privinta aceasta? Pai nu ramane mai nimic de facut. Ramane la aprecierea noastra ca fiinte rationale , sa nu mai stam atat de mult cu mainile in san si sa luam atitudine. Caci daca nu vom lua curand atitudine, atunci o sa fie de rau. O sa devenim niste animale si in loc sa evoluam o sa retrogradam si eu unul sincer nu as vrea sa ma intorc in epoca de piatra.

Paper Plus a inteles cum sta treaba si nu vrea decat sa incercati produlese lor si va incurajeaza intr-o maniera placuta, avand pentru dumneavoastra reduceri peste reduceri. Va invit si pe voi sa verificati site-ul lor pentru a va convinge.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postarea comentariilor pe acest blog presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
* Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
* Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
* Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.»
Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îsi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
* Nu sunt acceptate mesajele cu nume Anonim. Daca nu esti utilizator înregistrat, poţi selecta "Nume/Adresa URL"

Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.

facebook icon youtube icon trilulilu icon