joi, 29 mai 2014

O oportunitate buna nu trebuie ratata

O colega de serviciu a dat cu piciorul unei sanse de a pleca la un job mai bun. Va spun ca jobul la care pleca era mai bine platit, cu sanse reale de avansare si cu posibilitate de primire bacsis din partea clientilor. Jobul pe care il are in prezent nu-i ofera nici un salariu decent nici posibilitatea pastrarii bacsisului (desi primeste), nici oportunitati de avansare.

Trenul asta nu mai vine. Oricat de mult ii va parea rau, va trebui sa se resemneze pentru ca ocazia aceasta nu va mai veni. Poate alta similara, dar nu aceeasi pentru ca nu este in momentul actual. Trebuia sa se gandeasca bine ce prioritati are. Dar eu cred ca prioritatea numarul unu in cariera este asigurarea unui salariu decent pentru timpul prezent. Pentru ca la un job mai prost platit poti merge aproape oricand, ca il vei gasi, pe cand la unul bine platit nu poti ajunge asa usor. Trebuie mai intai sa se elibereze. Pentru ca oamenii nu pleaca atat de repede de la un job, nu renunta atat de usor la un salariu decent daca nu au motive bine intemeiate.

De aceea cred ca este bine sa nu ratam oportunitatile care se ivesc peste noapte. Credeti-ma ca era un job mult mai bun fata de cel pe care-l are in prezent. Cam din toate punctele de vedere. Motivul pentru care nu a plecat a fost acela ca a fost convinsa de sefa ei sa ramana. Numai ca negocierea nu i-a adus si nici nu-i va aduce vreo marire de salariu, pentru ca politica firmei nu permite diferente intre salariati. Toti angajatii au acelasi salariu, cu exceptia sefilor.

Adrian Rotaru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postarea comentariilor pe acest blog presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
* Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
* Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
* Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.»
Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îsi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
* Nu sunt acceptate mesajele cu nume Anonim. Daca nu esti utilizator înregistrat, poţi selecta "Nume/Adresa URL"

Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.

facebook icon youtube icon trilulilu icon