vineri, 4 februarie 2011

Cum să-ţi cumperi o imprimantă ieftină şi bună?

Cu toţi, când ne decim să cumpărăm o imprimantă, suntem tentaţi să ne uităm în primul rând la preţ, apoi la firmă şi abia apoi la ce poate face acea imprimantă. Însă întotdeauna uităm de un detaliu foarte important şi anume COSTUL DE FOLOSIRE A IMPRIMANTEI.

Am să vă divulg câteva secrete cu referire la ce anume trebuie să fiţi atenţi când vă cumpăraţi imprimanta.

În primul rând trebuie să fiţi atenţi la consumabile. Se ştie foarte bine căci cartuşele sunt foarte scumpe, ajungând de cele mai multe ori să coste cât o imprimantă nouă. Aşa că prima recomandare ar fi să verificaţi dacă imprimanta pe care doriţi să o cumpăraţi este compatibilă cu sistemul ciss sau dacă beneficiază de cartuşe reîncărcabile. Un site care se ocupă de aşa ceva este www.cissmarket.ro
Cumpăraţi-vă un echipament din gama de mijloc sau chiar de vârf. Deşi sunt mai scumpe, acestea au performanţe net superioare şi folosesc un cap de imprimare permanent, separat de cartuşe. Astfel, veţi fi siguri că veţi găsi CISS-uri pentru ele, sunt cu mult mai fiabile în funcţionare şi în concluzie veţi putea reîncărca la infinit cartuşele.
Deasemenea, dacă aveţi bugetul necesar achizionării unui multifuncţional, nu ezitaţi să o faceţi. Mulţi spun că imprimantele multifuncţionale au într-adevăr multe funcţii, dar nu o face bine pe niciuna dintre ele. Total greşit. Şi imprimantele simple şi imprimantele multifuncţionale sunt la fel de fiabile şi folosesc acelaşi sistem de imprimare. Unde mai puneţi că nu trebuie să mergeţi cu foile până la un xerox, ci puteţi să le xeroxaţi direct acasă şi puteţi să şi scanaţi pozele din copilărie ce stau prăfuite într-un album de carton...
Bun, v-aţi decis asupra unei imprimante. Este cu Inkjet sau Laser? Deşi în mentalitatea unora cartuşul la cele cu laser este mai ieftin, acesta tipăreşte în general alb-negru şi numai pe hărtie normală, pe când cele cu inkjet pot tipări şi alb-negru şi color, şi pe hârtie normală dar şi pe hârtie foto. Plus că ocupă spaţiu mai puţin.

Cam astea-mi sunt sfaturile pentru utilizatorii "de rând", adică cei care nu vor neapărat să scoată poze la claritate de laborator şi vor să printeze la preţuri minime.
_______________________________________________________________

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postarea comentariilor pe acest blog presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
* Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
* Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
* Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.»
Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îsi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
* Nu sunt acceptate mesajele cu nume Anonim. Daca nu esti utilizator înregistrat, poţi selecta "Nume/Adresa URL"

Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.

facebook icon youtube icon trilulilu icon