joi, 13 mai 2010

Catedrala Mântuirii Neamului va reduce bugetul cu 400 de milioane de euro.

 Dimineaţă, a apărut în presă un comunicat oficial al Patriarhiei Române conform căruia pentru a depăşi criza economică, trebuiesc construite cât mai multe biserici.
 Astfel, în luna august, sunt programate să înceapă lucrările pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului. Costurile necesare pentru ridicarea noii catedrale, sunt estimate la 400 de milioane de euro, bani de la buget.
Cum din micşorarea cu 15% a pensiilor, statul speră să economiseasca 214 milioane euro, dacă s-ar amâna pentru vremuri mai bune constructia megalomanică a catedralei cu acoperiş din aur şi clopote cu butoane, nu ar mai fi necesară micşorarea pensiilor şi-ar mai rămâne şi mulţi bani în plus la buget.
Nu zic că nu sunt de acord cu construirea lăcaşelor de cult, dar nu e momentul acum, când criza e în floare.
Nu zic nici să renunţe Patriarhia la proiect. Pur şi simplu poate să îl mai amâne, sau, de ce nu, să îşi construiască bisericile din fondurile proprii.
Haideţi să ne uitam la toate bisericile acolo unde sunt menţionaţi CTITORII. Erau boieri, negustori, oameni simpli chiar, care puneau mână de la mână, dar totul era din banii personali, nu din banii publici. Şi nu se băteau cu cărămida în piept: "Vedeţi ce am facut noi?"

 Doamne, ocroteşte-i pe români de hoţiile din ţară.



________________________________________________________________
facebook icon youtube icon trilulilu icon