luni, 10 august 2009

Camere de filmat pe maşinile de şcoală

Examenul auto se schimbă puţin. M-ai exact, pe maşinile de şcoală de şoferi vor fi montate camere video care vor filma întregul traseu ce este parcurs de candidat la proba practică.

Mutat forţat din fruntea Poliţiei Capitalei, chestorul principal Marian Tutilescu vrea să revoluţioneze examenul auto. Instalat recent în fruntea Direcţiei Regim Permise si Înmatriculare Vehicule, Tutilescu anunţă montarea de camere video pe maşinile care vor fi folosite la proba practică.

Traseul va fi memorat, printr-un dispozitiv GPS. În plus, traseul va fi filmat, pentru a vedea dacă şi ce erori a făcut candidatul, dacă a fost corect punctat. Măsura ar urma să fie implementată în Capitală de la începutul lunii septembrie, a declarat Tutilescu pentru Gândul. Banii necesari pentru achiziţionarea aparaturii vor fi daţi de şcolile de şoferi, care vor instala dispozitivele pe maşinile folosite la proba practică. Iniţial, proiectul se va aplica în Bucureşti. După o primă evaluare, ar urma să fie extins şi în restul ţării.

Mai multe puteţi afla de pe: Gândul.info

2 comentarii:

  1. Este o decizie foarte buna. Cand am sustinut eu examenul auto, la sala, langa mine era un tip care...nu a completat nimic pe chestionar. Nu putea avea toate intrebarile fara varianta de raspuns; este exclus. Am privit la el de sus. Ma gandeam: asta nu a invatat nimic de nu stie sa raspunda la nicio intrebare. La proba practica, surpriza: ,,tipul" a urcat inaintea mea in masina de examen (deci, trecuse sala?!) si a luat permisul. Probabil parcursese un traseu...la fel ca foaia de concurs. Dar, repet, a obtinut permisul! Acest lucru nu se putea intampla decat cu ajutorul...stim noi cui.

    RăspundețiȘtergere

Postarea comentariilor pe acest blog presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
* Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
* Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
* Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.»
Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îsi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
* Nu sunt acceptate mesajele cu nume Anonim. Daca nu esti utilizator înregistrat, poţi selecta "Nume/Adresa URL"

Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.

facebook icon youtube icon trilulilu icon