joi, 11 decembrie 2014

Iubeste cineva baschetul?

Nu stiu dac sunteti la curent cu noutatile din baschet, daca va intereseaza sau nu, dar eu imi fac datoria de suporter al acestui sport si am sa va impartasesc ultima performanta notabila de care au avut parte romanii. Echipa ploiesteana CSU Asesoft a reusit sa treaca de faza grupelor intr-o faza superioara a competitiei Eurocup, competitie similara cu Europa League din fotbal.

Acest lucru nu s-a mai intamplat de foarte multa vreme, iar calificarea e cu atat mai importanta cu cat a fost obtinuta in mod meritat, inainte de ultimul meci pe care Asesoft il mai are de disputat. Chiar daca nu sunteti suporteri al acestui sport, tot puteti sa spuneti un „bravo lor!” in gandul vostru. Este o performanta pe care cei din fotbal rar o reusesc, iar in baschetul romanesc se intampla si mai rar asemenea lucruri bune.

In ultimii ani mai multe echipe din Romania au facut achizitii importante, iar jucatorii straini adusi pe meleagurile noastre, au ridicat cu mult campionatul Romaniei. Asta inseamna ca baschetul va deveni mai popular in Romania si in viitor este posibil ca oamenii sa-si duca si la baschet copiii, nu numai la fotbal. Poate in viitor vom avea si o echipa nationala competitiva in acest sport. Momentan tot ce avem sunt niste sali pe jumatate goale (desi sunt putin spatioase), investitii mici in acest sport si performante pe plan intern.

Asesoft a reusit sa-si arate valoarea si in Europa in acest an. Dupa ultimii 11 ani in care a iesit de 10 ori campioana a Romaniei, Asesoft se lupta cu mai marii Europei in acest sport. Cu toate astea publicul din Ploiesti nu umple sala la meciurile disputate pe teren propriu, desi aceasta nu numara mai mult de 4000 de locuri. Eu va recomand sa mergeti macar o data in viata la un meci de baschet, sa va spuna cineva regulile si apoi s-ar putea sa indragiti acest sport, mai mult chiar decat fotbalul. Va garantez ca spectacolul dintr-o sala de baschet este net superior celui de pe un stadion. Sigur ca fiecare sport are frumusetea lui, dar un meci de fotbal in care nu s-a inscris, nu ofera mari satisfactii, pe cand in baschet meciurile se joaca pe puncte, pe puncte multe.

Nu vreau sa va conving ca baschetul e cel mai frumos sport, probabil nici nu este asa. Vreau sa va convingeti singuri ca baschetul este un sport spectaculos si interesant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postarea comentariilor pe acest blog presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
* Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
* Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
* Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.»
Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îsi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
* Nu sunt acceptate mesajele cu nume Anonim. Daca nu esti utilizator înregistrat, poţi selecta "Nume/Adresa URL"

Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.

facebook icon youtube icon trilulilu icon