duminică, 2 noiembrie 2014

Trafic intens pe Strada Ficțiunii

Carti sau Internet

Traim in secolul XXI supranumit si secolul vitezei. Deci din prima fraza ar trebui sa stiti ca mai nou acum ducem o foarte mare lipsa de timp, in care ne grabim sa facem totul intr-o secunda. Vad zi de zi foarte multa lume care efectiv nu mai au timp nici sa gateasca. Eu lucrez intr-un fast food , care este destul de frecventate de cetatenii acestui oras. Vin si adolescenti si oameni in toata firea dar si copii de de scoala generala. Am observat ca din ce in ce mai multa lume devine dependenta de smartphone-uri, dar in special adolescentii, care in loc sa puna telefonul in buzunar in timp ce mananca, prefera sa navigheze pe internet sau pe retele de socializare. Si stau si ma intreb, unde sunt vremurile cand ele nu existau , cand copii se duceau la geamul respectivului coleg, prieten, prietena sa intrebe pe mama sau tatal lui daca poate sa iasa pe afara. Mie unul imi e dor de acele vremuri cand vorbeam cu prietenii mei inca din prima pauza ce o sa facem dupa ce terminam orele. E ce sa-i faci alte vremuri erau atunci, si totusi parca era mai bine.

Ce sa mai zic despre citit ca tinerii din ziua de astazi prefera sa caute pe Google o informatie referitoare la un roman , in loc sa citeasca romanul respectiv sa isi faca el o parere despre scriitor si despre ce a scris el acolo. Tot din lipsa cititului multi dintre tineri au dificultati de exprimare cand sunt pusi in fata unui examinator sau de ce nu a unui angajator. Deci eu sustin ideea de Strada Fictiunii aici gasim carti pentru orice gusturi. Fie povestile miraculoase din Sectiunea Contemporan, fie aventurile detectivilor romani si straini din Sectiunea Crime. Ar trebui ca macar o zi pe an sa lasam la o parte tehnologia si sa mai citim si noi ceva, orice macar un ziar cotidian , nu neaparat un roman. Asa poate nu o sa mai trebuiasca sa televizeze perlele scoase de elevi la examenul de Bacalaureat. 

Editura All ne ajuta cu o colectie destul de bogata din care o sa va recomad doar cateva carti pe care eu as fi interesat sa le citesc in viitorul apropiat si anume: Disparut fara urma care pentru mine are o intriga care efectiv ma atrage si povestea de dragoste din Lovebook. Va sfatuiesc si pe voi sa intrati si site-ul Editurii All si sa va alegeti ce carte doriti. Sunt foarte atractive pentru mine sper ca si pentru voi sa fie la fel.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postarea comentariilor pe acest blog presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
* Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
* Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
* Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.»
Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îsi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
* Nu sunt acceptate mesajele cu nume Anonim. Daca nu esti utilizator înregistrat, poţi selecta "Nume/Adresa URL"

Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.

facebook icon youtube icon trilulilu icon