luni, 10 noiembrie 2014

Cu sau fără Internet?

Internetul o necesitate

In zilele noastre internetul a devenit o necesitate. Fie ca vrei sa cumperi ceva, fice ca vrei sa iti faci o rezervare la film sau sa joci cele mai noi jocuri. Inainte de aparitia lui viata mea sa spunem era mai simpla, cand terminam scoala si ajungeam acasa dupa ce mancam, ii spuneam mamei mela ca plec pe afara sa ma joc. In perioada aceea nu aveam un PC si singurul lucru care il faceam in afara sa ma joc cu prietenii in parc era sa conectez consola mea de jocuri Terminator. De la jocuri precum Mario si Tetris , pana la jocuri de aventura ca Familia Addams sau Familia Flinstones. Sunt cateva din ele pe care mi le mai amintesc, au trecut cam 16 ani ee cand am descoperit internetul.  Prima data cand l-am folosit a fost intr-o sala de internet, eram conectat pe Mirc, daca mai tineti si voi minte. Acolo incepusem sa  folosesc scurtaturi ale cuvintelor sa raspund cat mai repede persoanelor cu care conversam. Apoi au inceput sa apara jocurile online precum Diablo II, foarte mult timp am pierdut cu jocul acela. La scurt timp dupa ce am descoperit Diablo parintii mei sau hotarat sa ne cumpere un PC. Cand spun sa "ne cumpere" spun asta ca eu am un frate mai mare, cu care imparteam PC-ul, descoperisem o metoda ca sa nu ne certam, stateam fiecare cate o ora si tot asa. Apoi a venit vremea sa ne abonam la internet acasa, sa nu mai dam bani si la salile de net.
De atunci il folosesc in fiecare zi. 


Avantajele utilizarii internetului sunt ca obti mult mai repede raspunsuri la intrebarile pe care le cauti, aici vine si un dezavantaj ca informatia nu este intotdeauna corecta , avantaje mai sunt ca nu mai trebuie sa stai la cozi infernale sa platesti facturi sau de ce nu sa achizitionezi ceva. Un mare dezavantaj ar fi acela ca unele persoane abuzeaza de internet si nu mai ies din casa sa socializeze, sa interactioneze cu alte persoane. 

Magazinele online au inceput sa fie la mare cautare datorita gamei largi de produse oferite de ele. Bineinteles ca tehnologia avanseaza tot mai rapid si acum daca vrem sa avem o viteza cat mai buna de descarcare sau incarcare a videoclipurilor sau filmelor, programelor pentru modificat fotografii sau programe pentru creearea unei melodii trebuie sa avem si componente pe masura, ca degeaba ai o viteza de internet mare daca nu ai si un hard disk care sa iti scrie datele atay de repede la viteze mari vezi aici oferte foarte bune. Sa nu mai spun ca iti mai trebuie si un procesor care sa prelucreze datele rapid si nici sa nu se suprasolicite, vedeti aici noile modele care va vor ajuta in tot ceea ce veti face, fie ca vrei sa descarcati sau sa incarcati la viteze mari fice ca vreti sa jucati un nou joc aparut veti putea gasi componente de ultima generatie.

In concluzie nu cred ca ar fi fost mai bine daca nu ar fi existat internetul, eu personal cred ca ne ajuta foarte mult si ne usureaza viata, dar trebuie sa il folosim cu atentie sa nu pierdem prea mult timp in fata PC-ului sau a SmartPhone-ului, sa mai si iesim din casa sa interactionam cu alte persoane.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postarea comentariilor pe acest blog presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
* Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
* Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
* Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.»
Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îsi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
* Nu sunt acceptate mesajele cu nume Anonim. Daca nu esti utilizator înregistrat, poţi selecta "Nume/Adresa URL"

Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.

facebook icon youtube icon trilulilu icon