marți, 23 iulie 2013

Ce ne facem cu socializarea online?

Da, sunt şi eu unul dintre acele muuulte persoane care au cont pe Facebook, Twitter, Hi5, Neogen, Twoo... şi alte siteuri de genul plus multe alte siteuri cu jocuri, ştiri, monden, divertisment ş.a.m.d.
Dintre toate aceste siteuri pe care sunt inregistrat, recunosc că pe Facebook semnez condica cel mai des... chiar foooarte des. A devenit un fel de rutină cotidiană acest Facebook în sensul că, aşa cum te speli pe dinţi, mănânci, te speli ş.a.m.d, tot aşa accesezi şi acest site. Ba unele persoane (foaaarte multe din păcate) chiar renunţă la unele dintre aceste activităţi pentru a fi online, ceea ce este foarte îngrijorător. O să mă întrebaţi, cu siguranţă, de ce arunc cu pietre în aceste persoane dacă şi eu sunt online aproape toată ziua?! Ei bine, sunt online doar pentru că toată lumea este online. Cei care mă cunoaşteţi câtuşi de puţin, ştiţi care este părerea mea despre Facebook (în special) şi despre reţelele de socializare (în general). Eu unul, aş face tot posibilul ca aceste reţele să dispară! Doar că, asta nu numai că nu s-ar putea întâmpla ci ar fi şi fără niciun rost deoarece cu siguranţă va apărea altceva. Luăm exemplu fosta mare reţea de socializare Hi5... A căzut, a renunţat lumea la ea, dar a apărut Facebook, cea mai  mare reţea de socializare care îndobitoceşte lumea. De ce zic asta? Păi, mai întâi de toate te face dependent de ea prin tot felul de "informaţii", jocuri, poze şi multe alte funcţii şi servicii pe care ţi le oferă, ca mai apoi să te poată SPIONA şi să arate tuturor ceea ce ştie despre tine. Da, ştiu că au filtre de securitate şi modalităţi prin care să arăţi profilul tău doar cui vrei, dar asta nu are absolut nicio relevanţă. In fine, am cam deviat puţin de la subiectul iniţial aşa că, revin.
Nu pot să înţeleg persoanele care, cum deschid ochii... hop pe Facebook. Sau acele persoane care postează "la o bere cu cutărescu, cutărache şi cutăreasca la sc berarie srl" sau "la plaja cu x, y şi z" şi alte statusuri de genul. Pe bune, a început să fie pustiu pe stradă. Lumea preferă să socializeze în această lume virtuală, în care dacă are chef să vorbească cu tine se dă pe Available, iar dacă nu se dă pe Invizible. Şi într-adevăr, este muuult mai uşor aşa să susţii că "Nu eram la pc", "Mi-a picat netul", "S-a blocat calculatorul" ş.a.m.d. pe când în OffLine (Lumea Reală) dacă nu vrei să vorbeşti cu vreun prieten pe care l-ai întâlnit pe stradă, nu o poţi face fără vreo scuză care să nu-l supere pe respectivul. În fine.
Şi în final, problema cea mai mare este că datorită modului de socializare din aceste reţele, ajungi ca într-o discuţie Face to Face (fără Book) să nu fi în stare să deschizi gura pentru a răspunde întrebărilor interlocutorului. Cunosc cazuri... şi-ncă destule. Să mai punem la socoteală şi că majoritatea acestor "prieteni" virtuali, atunci când îi întâlneşti pe stradă, se uită în altă parte ca şi cum nu te-ar cunoaşte? Asta în contextul în care vorbeşti foooarte mult cu ei online...

În concluzie: Oameni buni, fiţi oameni, nu fiţi roboţei. Ieşiţi în lume, cunoaşteţi oameni, interacţionaţi, faceţi-vă prieteni reali, petreceţi timp alături de persoane dragi. Sunt singurele amintiri care vor rămâne şi care într-adevăr contează.

Cu respect,
Cipy... de pe Blogu` lu` Cipy :)) (vorba unui vechi şi bun prieten din OffLine!)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postarea comentariilor pe acest blog presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
* Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
* Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
* Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.»
Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îsi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
* Nu sunt acceptate mesajele cu nume Anonim. Daca nu esti utilizator înregistrat, poţi selecta "Nume/Adresa URL"

Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.

facebook icon youtube icon trilulilu icon