miercuri, 29 iunie 2011

Vreau să fiu AMBASADOR...

... iar pentru asta trebuie să răspund la următoarea întrebare: ‘Care crezi că sunt cele mai importante măsuri pe care autoritățile și locuitorii ar trebui să le ia pentru a îmbunătăți calitatea mediului din orașul tău?’
După părerea mea, întâi de toate ar trebui montate coșuri de gunoi, la o distanță de maxim 50 de metri unul față de celălalt. Spun asta pentru că sunt mulți oameni care chiar vor să arunce gunoiul într-un coș de gunoi, însă cel mai apropiat este tocmai la câteva sute de metri. În aceste cazuri unii țin gunoiul în buzunar, iar când ajung la coșul de gunoi își golește buzunarul. Însă sunt și mai mulți cei care spun "Dacă autorităților nu le pasă de mediul înconjurător, de ce să îmi pese mie". Nu este o gândire tocmai corectă, dar tocmai de aceasta zic că în primul și în primul rând trebuiesc amplasate coșuri de gunoi la o distanță cât mai mică unul față de celalalt, pentru a nu mai putea apărea în discuție faptul că nu ai unde să arunci gunoiul.
Al doilea pas ar fi: Educarea populației! În ce fel? Păi în primul rând prin campanii de voluntariat, care să îi oblige pe elevi să participe la strângerea gunoiului de pe stradă și din natură. Pentru cei care au terminat școala și sunt angajați, aș propune să li se dea 2-3 zile liber de la serviciu în schimbul unei zile petrecute în cadrul unei organizații non profit care să îi îndrume în ceea ce au de făcut pentru curățirea mediului. Cele 2-3 zile, zic eu că ar stimula multă lume să se implice în așa ceva. Mai mult, aș propune ca în cazul în care cineva e prins că aruncă gunoi pe stradă, să i se face proces verbal, prima dată de atenționare, ulterior urmând să fie obligat la 2 zile de curățire a mediului, fără nici un beneficiu material sau în zile de concediu. Poate că sunt măsuri drastice, dar doar în felul acesta se poate educa populația.
Un alt pas ar fi Recompensarea Reciclării și Crearea de centre unde să poți recicla. Pentru a putea încuraja oamenii să recicleze, este important să îi și recompensezi într-un fel sau altul. Ce ați spune de scăderea unui procent din Impozitul la stat? Sau, în cazul unui volum mare de produse pentru reciclat, deplasarea unora la reciclant acasă?
Alte câteva probleme ce trebuiesc rezolvate:
  • scăparea de rable
  • aruncarea selectivă a gunoiului
  • protejarea spațiilor verzi
  • reducerea consumului de energie
Ar mai fi multe de spus, dar deja am consumat prea multă energie electrică pentru ziua de azi. Așa că vă las să citiți din nou articolul, iar dacă v-a plăcut vă aștept să îl votați în cadrul concursului organizat de către echipa UmbrelaVerde.RO


 

_______________________________________________________________

2 comentarii:

  1. Uite inca o idee pentru care merita sa fii ambasador ... Pentru ca am onoarea sa te am in blog-roll, am si placerea sa te invit la o initiativa-leapsa-ideee, cum vrei sa-i zici legata de ziua de miercuri. Fara alte cuvinte, iti propun sa preiei initiativa pe blog si mai ales in viata si sa vedem rezultatele. Spor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Inca una :) Un Blog and roll aniversar din care faci parte :) Dar numai de sambata, incepand de la ora 10:09 :) Multumesc si ... spor!

    RăspundețiȘtergere

Postarea comentariilor pe acest blog presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
* Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
* Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
* Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.»
Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îsi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
* Nu sunt acceptate mesajele cu nume Anonim. Daca nu esti utilizator înregistrat, poţi selecta "Nume/Adresa URL"

Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.

facebook icon youtube icon trilulilu icon