duminică, 16 ianuarie 2011

De ce alegeţi mereu calea uşoară?


Încep prin a spune că e primul articol pe care întâi îl scriu şi abia pe urmă mă gândesc ce titlu îi voi pune.

Oneşti - Un frumos orăşel din România
Pe cât de frumos şi de vestit este oraşul, pe atât îl fac de râs unii oameni ce trăiesc în el. Degeaba i-au dus vestea toţi artiştii plecaţi de aici, în frunte cu marea sportivă a tuturor timpurilor Nadia Comăneci, dacă cei ce au rămas să convieţuiască într-nsul îl fac de cacao. Parcă mai ieri rulau pe la mai-marile televiziuni, în cadrul emisiunilor de ştiri, filmuleţe cu elevi care se bat în şcoală de se bagă în spital. Bun, acele filmuleţe sunt cu elevi de liceu, deci să spunem că n-au minte. Să spunem că sunt prea tâmpiţi ca să gândească ceea ce fac. Dar ce ne facem când deja vine vorba de persoane mature, majore şi cu mintea mult mai dezvoltată decât cea a unui elev de liceu?
România, trezeşte-te! Legea pumnului nu se mai aplică demult. Şi dacă se aplică această Lege a Pumnului, imediat după se aplică şi Legea Penală. Şi credeţi-mă, este mult mai dureroasă.
Personal consider că Violenţa Verbală este mult mai utilă şi definitorie decât un pumn aruncat fără nici un înţeles. În sensul că, dacă eşti o persoană care chiar gândeşte şi beneficiază de destul discernământ, îl poţi face pe adversar din vorbe. De cele mai multe ori, vorbele dor mai tare decât 1 pumn, 2, 3, 4 ... 10. Bineînţeles că nici această violenţă verbală nu trebuie să conţină expresii formate din organe genitale introduse prin zone bucale, anusuri, mame (fiinţe care dau viaţă altor fiinţe) ş.a.m.d. Pentru că în acest caz, se cade în cealaltă extremă şi se dă dovadă de incultură dobândită cu mult fast. Esenţial este ca, adversarului să îi fie expus (cât mai pe înţelesul lui) ceea ce agresorul simte şi acţiunea de care a fost deranjat. În acest fel, adversarul poate să înţeleagă (sau  nu) ce anume a greşit şi poate să se schimbe (sau nu) asta depinzând de cât de mult merită agresorul acest lucru.
Şi totuşi, dacă unii chiar simt nevoia să se bată, aduc la cunoştinţă că există chiar şi la noi în oraş săli de BOX şi chiar de Tae Kwon Do (TaiCoaie-nDouă), unde totul este cât se poate de legal şi unde, într-adevăr se foloseşte în acelaşi timp şi creierul. Poate, cine ştie, dacă se perseverează pe acest sport, vom avea peste câţiva ani un oneştean care să fie campion mondial la BOX/Tae Kwon Do şi care să ne ducă numele oraşului peste hotare şi să fie mândria oraşului.

În speranţa că nu v-am plictisit şi aţi înteles măcar o parte din ce v-am spus, vă salută, cu maxim respect şi consideraţie, Cipy, un cetăţean al urbei, căruia chiar îi pasă de oraşul şi ţara în care trăim...
...pentru că doar aşa putem schimba ceva - în bine

DE REŢINUT: Violenţa Verbală BATE Violenţa Corporală şi ajută la schimbarea imaginii ţării în care trăim.

Iar dacă sunteţi de acord cu ce am zis aici, puteţi susţine şi Campania FOLOSEŞTE-ŢI CREIERUL! , pe blogul/siteul personal sau chiar pe Facebook.

Sustin campania Foloseste-ti creierul

_______________________________________________________________

Un comentariu:

  1. Da. da. da, Onesti este un orasel mic si frumusel si curatel, dar lumea se cam bate peste tot din cand in cand, asa ca e cam greu de oprit acest lucru. Nu vezi ca din cand in cand mai arata pe la stiri cum se bat chiar si parlamentarii? Chiar si la noi s-au batut putin acum ceva vreme conducatorii din parlament.

    RăspundețiȘtergere

Postarea comentariilor pe acest blog presupune implicit acceptarea acestor termeni şi condiţii:
* Este interzis furtul nickname-urilor şi semnăturilor altor utilizatori.
* Sunt interzise comentariile care incită la acţiuni ilegale, precum şi cele care conţin ameninţări sau violează viaţa privată.
* Nu sunt permise mesajele cu tentă antisocială, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene şi injuriile.»
Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor şi îsi asumă consecinţele în cazul unor acţiuni legale.
* Nu sunt acceptate mesajele cu nume Anonim. Daca nu esti utilizator înregistrat, poţi selecta "Nume/Adresa URL"

Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a şterge comentariile care nu respectă regulile de mai sus.

facebook icon youtube icon trilulilu icon