vineri, 31 octombrie 2014

Cine scrie cele mai bune stiri din Alba?

M-am saturat de stiri tip can-can si click. Urasc tabloidele la fel cum urasc sa folosesc un pieptene folosit care nu este al meu. M-am dezabonat de la multe publicatii online care practica tot felul de stiri care nu au ca protagonista informatia de calitate. Si totusi mai dau din cand in cand de pagini pline cu informatii de calitate. Una dintre ele este cea a ziarului Apulum. Este una dintre putinele pagini dedicate informatiilor de calitate si de aceea tin mortis sa o distribui pe peretele meu virtual.

In Alba gasesti stiri de calitate!


Imi place ca stirile prezentate in categoria actualitate - http://www.ziarulapulum.ro/categorie/actualitate - sunt la zi si sunt bine puse la punct. Adica este ok ca ajungi pe un site de stiri unde te informezi si citesti informatie de actualitate si de calitate.

Stiri Alba - Ziarul Apulum
Alta categorie care imi face cu ochiul si pe care as vrea ceva mai multa informatie o reprezinta cea a evenimentelor. Cred ca in judetul Alba sunt mult mai multe evenimente despre care se poate scrie. Oricum ideea este ca oamenii din spatele acestui ziar online si-au dedicat timp pentru fiecare arie de interes pentru care un cititor ar reveni. E drept ca daca cineva cauta stiri gen „Soc si groaza, Marilena a mers dezbracata la magazin”, s-ar putea sa nu fi ajuns pe pagina potrivita. Poate la categoria pamflet sa gaseasca ceva mai iesit din comun, dar altfel a pierdut timpul degeaba.

Ziarul care spune ca este „Numarul 1 al judetului Alba” se lauda ca este si „100% independent.” Nu-l mai laud eu, ca mai bine intrati si voi pe pagina lor ca sa-l rasfoiti si sa va convingeti singuri.
Dar vreau sa fac un anunt pentru ei: fratilor vedeti-va de treaba, faceti treaba buna in continuare, bazati-va pe informatie de calitate si veti avea de castigat pe termen lung. Daca vreti sa atrageti public numeros cu stiri de cacao, o sa patiti la fel cum au patit si celelalte ziare online. O sa primiti dezabonare din partea mea si nic ca am sa mai dau pe acolo vreo data. Cititorul cizelat cauta calitate, iar atunci cand ajunge pe o pagina plina cu pseudovedete este ca si cum ar fi ajuns sa manance mititei cand el este vegetarian. Destul de neplacut si de ....nerepetat.

Pentru o presa de calitate avem nevoie de cititori de calitate. Eu stiu ca este greu sa ai si o categorie dar si pe cealalta, asa ca respect orice ziar care se respecta pe el si respecta cititorii lui prin informarea calitativa a acestora.

Astazi este Halloween!

In sfarsit a venit si ziua asta! De cand ma tot bat la cap reclamele cu si despre halloween... M-am plictisit! Este o sarbatoare care vrea sa intre cu picioarele pline de noroi printre sarbatorile autohtone. Nu as vrea sa se intample acest lucru. Ideea este inedita, nu zic NU. Imi place, se poate potrivi in anumite situatii. O data pe an poti petrece intr-un mod horror. Dar mie nu imi place ca aceasta sarbatoare este importata la noi in tara.

Nu stiu voua cum vi se pare, dar mie mi se pare ciudat sa vad cum toata lumea sculpteaza in dovleci, dar daca intrebi in stanga si in dreapta, nu sunt multi care cunosc insemnatatea acestei sarbatori americane. Mie mi se pare aiurea ca cineva sa vina din alta tara si sa vrea sa ne ia sarbatorile nationale. De ce sa nu ne copieze eventual si ziua nationala, atunci cand sarbatorim Romania? Sau de ce sa nu sarbatorim la noi in tara ziua nationala a Americii?

Asta este parerea mea despre halloween si despre importul acestor sarbatori pe teritoriul Romaniei!
Voua cum vi se pare aceasta furaciune a sarbatorilor?

Am gasit si niste ghicitori pe internet legate de aceasta sarbatoare si culmea, sunt in limba romana:


Care-i noaptea minunata,
De magie-nconjurata,
De dovleci si vrajitoare,
Care-i oare?
(Noaptea de Halloween)

Noi cu toti ne costumam,
Noaptea ca sa o serbam,
Si apoi din casa-n casa,
Vrem bomboane de pe masa ...
Care-i marea sarbatoare,
... sa fie oare?
(Halloween)

Hai ghiceste, care-i oare,
Noaptea infricosatoare,
Cu vampiri, mumii, schelete
Vrajioare-far’ de pereche?
(Noaptea de Halloween)
Adrian Rotaru

Sa porti echipament de lucru la serviciu!

Daca ma intreaba cineva ce am invatat in 6 ani de cand merg la serviciu stiu ce sa ii raspund, I-as spune ca echipamentul de lucru sau cel de protectie sunt sfinte. Nu trebuie sa uiti sau sa cauti motive pentru care sa nu le porti. Nu exista asa ceva!

Echipament lucru Venus DSH

Stiu ca in mod normal firma sau compania in care lucrezi este obligata sa iti puna la dispozitie echipamentul de lucru si cel de protectie, dar in realitate nu se intampla asa. Dar chiar daca iti este pus la dispozitie sau nu, echipamentul de lucru si/sau cel de protectie trebuie sa existe in vestiarul sau dotarea oricarui muncitor din orice domeniu si sa fie purtate atunci cand este necesar.

Echipamentul de lucru - obligatoriu de purtat!


Venus DSH stie acest lucru si de aceea a introdus printre sute de articole din domeniul constructiilor si echipamentele de protectie. Orice muncitor care lucreaza zi de zi sau chiar ocazional cu unelte de gradina, discuri abrazive, electrozi, scule zidarie, scule vopsitorie, burghie, scule de mana sau orice altfel de instrumente necesare muncii asidue, isi atrage asupra lui o serie de riscuri. De aceea, din echipamentul unui muncitor care isi pune in pericol integritatea corporala, nu trebuie sa lipseasca niciodata ochelarii de protectie, manusile, bocancii cu bombeu metalic, casca de protectie sau alte echipamente de protectie necesare tipului de munca efectuata.

Credeti-ma ca stiu ce spun. In cei sase ani pe care i-am petrecut in campul muncii, am vazut suficiente accidente de munca, de parca le-as fi cautat special. Am si fost protagonistul unor accidente minore in urma carora mi-am pastrat integritatea corporala gratie utilizarii adecvate a echipamentului de protectie. Sincer va spun ca am vazut accidente de munca inclusiv la simpla manipulare a unor baloti sau colaci de sarma http://www.venusdsh.ro/plasa-sarma-sarme.html

Ca in cazul oricarei recomandari pe care v-am facut-o pana acum nici de data aceasta nu am sa uit sa va spun ca trebuie sa fiti foarte atenti la detalii atunci cand faceti achizitii de orice fel. Chiar daca achizitionati produse online sau offline de orice fel, trebuie sa stiti pe ce dati banii. Asigurati-va ca investitia este una potrivita si banii vor fi cheltuiti in cel mai bun mod.

Pana va veti da seama cat de necesare sunt echipamentele de protectie in portofoliul unui muncitor, eu va las sa navigati printre sculele de constructie prezente pe pagina Venus DSH.

Sa nu te sperii de un test drive!

Ce reprezinta un test drive? Un test drive este activitatea in care un om se urca la volanul unei masini (de obicei noua) si o conduce pentru a-i testa abilitatile si specificatiile in vederea achizitionarii acesteia.
Cine poate face un test drive?
Test drive-ul poate fi facut de orice persoana care are permis de conducere cu o vechime mai mare de un an, adica sa nu fie incepator. Se face cu programare, de obicei.

Trebuie sa cumperi masina pe care o incerci la test drive?


Persoana care a solicitat test drive-ul poate fi un potential client sau nu. De aceea angajatii reprezentantei auto se vor asigura ca iti vor lua datele exact cum ar face cu un cumparator. Adica vi se va prezenta masina cu toate specificatiile tehnice ale acesteia, cu toate dotarile si preturile aferente. Se ia in calcul chiar si culoarea sau micile personalizari, dupa care se poate face o simulare a unei plati leasing sau a unui eventual credit.

Dupa ce s-a realizat aceasta introducere, vei figura in baza de date drept potential client, ceea ce inseamna ca esti predispus sa primesti telefoane sau oferte din partea acestora. Nici aceasta nu este o practica iesita din comun si nu trebuie sa te sperie deloc. Urmeaza test drive-ul propriu zis. Vei fi insotit in masina de catre un reprezentant al firmei care iti va fi ghid pe parcursul timpului in care vei conduce masina. Este chiar util sa ai pe cineva langa tine, care sa iti raspunda tuturor intrebarilor pe care le ai referitor la masina.

Mai este de stiut ca de obicei un test drive se efectueaza gratuit.

Hello SEO services!

Salut! Bine v-am regasit la o noua lectie de evolutie. Astazi am sa va vorbesc in linii mari despre serviciile SEO, despre cum sa invatam sa folosim tehnicile SEO pe pagina noastra web si despre importanta SEO in traficul unui blog. Dar mai intai sa va spun cum am inceput eu sa fac SEO.

SEO Services - SEOpitch

Acum un an am fost contactat de o femeie care isi dorea sa colaboram. Am intrebat-o cum a dat de mine si de ce m-a ales tocmai pe mine pentru o colaborare online. Ma gandeam ca cine stie ce colaborare in vreun joc mlm sau joc piramidal imi propune. Am ascultat totusi ce avea de spus. Mi-a dezvaluit faptul ca a dat de mine prin intermediul blogului meu personal. A vazut ca sunt activ si i-a placut cum scriu. Am zis cum scriu, nu despre ce scriu. Asta inseamna ca folosesc o limba romana destul de buna. Greu gasesti in ziua de azi oameni care sa nu aiba greseli majore de scriere, de gramatica sau de ortografie. Cred ca oricine doreste sa scrie pe internet trebuie in primul rand sa stie sa scrie corect din punct de vedere gramatical. Exprimarea se exerseaza si este mai usor de indreptat. Gramatica insa reprezinta un punct critic in blogging si pe internet in general.

Scrie corect gramatical ca sa poti face SEO!


Asadar, doamna respectiva mi-a facut o propunere sa lucram pe partea de SEO. Abia incepusem sa descopar eu care sunt beneficiile SEO, dar niciodata nu incercasem sa fac SEO pe blogul meu. I-am spus ca nu ma prea pricep pe acest domeniu, dar m-a asigurat ca are rabdare cu mine, doar daca vreau sa invat. Am raspuns afirmativ si colaboram chiar si in ziua de azi. Este drept ca nu fac SEO nici acum pentru fiecare articol al meu, dar ideea este ca am habar cu ce se mananca acest domeniu.

V-am povestit acest lucru in principal pentru a va da seama cat de important este sa fii activ in mediul online si cat de important este sa creezi o comunitate in jurul tau, oameni care sa se intoarca periodic sa citeasca ceea ce scrii.

De fapt SEO inseamna search engine optimization adica mai pe romaneste, este o tehnica folosita de specialisti pentru a optimiza paginile web astfel incat cautarile de pe un motor de cautare sa intoarca cele mai bune rezultate. Adica noi cei care cautam sa gasim cele mai bune rezultate chiar in prima pagina. Si pentru ca acest lucru sa se intample, specialistii seo depun un efort colosal ca sa aduca pagina la care lucreaza, cat mai sus in rezultatele afisate de un motor de cautare. 

Multa zarva pentru nimic. Spune nu mitei electorale!

Pe mine unul ma exaspereaza atat de multa campanie. Toata lumea s-a vorbit sa scoata cetatenii Romaniei la vot. Mai bine ne-am mobiliza si am iesi la un protest pasnic in toata tara. Sa iesim si sa stam de dimineata pana seara in fata urnelor far sa votam. Poate asa isi dau si ei seama in mana cui ar trebui sa fie puterea.

Nici nu stiu de unde pana unde majoritatea vedetelor s-a decis sa faca fel de fel de clipuri de promovare a campaniei „iesi la vot”. Oare si-au luat bani pe tema asta, sau totul este un act benevol sau unul de patriotism?

Eu as iesi la vot dar sincer nici nu stiu exact cu cine voi vota. Este posibil sa iasa Victoras, desi el se teme in continuare. Nu-mi place politica de fel,dar eu pe Victoras si pe oricare alt reprezentant politic ce candideaza la presedentie si isi face campanie cu sacose, nu-l voi vota nici in ruptul capului.

Pana acum nu am primit nicio atentie din partea nimanui. Dar nici nu mi-as dori sa primesc ceva. Dar totusi am vazut pe la tv cum se imparte mita electorala din partea PSD si din partea lui Iohanis. Astfel de campanii nu-mi plac deloc. Nu stiu cine le-a inventat, dar mie mi se par un fel de Cal troian al societatii moderne.

Oricum ar fi, am sa respect traditia, am sa ies la vot si am sa pun stampila cum cred eu de cuviinta. Voi  vota orice candidat despre care nu am auzit sa fi dat mita pana in ziua de duminica. Voi alege dintre cei ce par curati, indiferent ca au sau nu sanse la fotoliul prezidential.

Adrian Rotaru

marți, 28 octombrie 2014

Yaris în orașul tău!

O noua inovatie

Am avut placearea ca zilele acestea sa conduc noul Yaris. Sa va spun si cateva date tehnice ale masinii poate o sa va intereseze in viitorul apropiat sa achizitionati o masina. Masina care mi-a fost data pentru a o conduce a fost modelul Hybrid cu motorul de 1.5L. Cutia de viteze automata face experienta de a conduce foarte relaxanta. Nu mai trebuie sa te chinui cu schimbatorul de viteze in interesctiile aglomerate, ai pus schimbatorul de modul Drive si gata asta e tot, de acolo ramane sa fi atent si la ceilalti participanti la trafic. Ce imi mai place mie la Yaris este ca atunci cand vrem sa facem o parcare cu spatele, avem o camera de luat vederi care ne va ajuta sa parcam. Toyota vine cu noul Yaris Hybrid si spune ca este o masina pentru oras. Multi dintre voi vor spune ca motorul este prea mare, dar aici va inselati, datorita motorizarii Hybrid, acesta va rula cu motorul electric pana la viteza de 40Km/h, deci o viteza optima pentru deplasat intr-un oras aglomerat. E acum sa va povestesc un pic si experienta mea cu Yaris. M-am urcat in masina , mi-am aranjat oglinzile (aici fac o mica paranteza sa va spun ca modelul care l-am condus a fost Full-Option), am tras centrua de siguranta si am apasat butonul start. Am ramas uimit nu se auzea nici un zgomot desi masina era pornita. Am pus schimbatorul in pozitia D si am pornit la drum. Deci eu tot eram socat cat de silentioasa poate fi masina, nici macar un zgomot al motorului nu se auzea. Ceva foarte intresant la noul Yaris este ca daca schimbatorul de viteze nu este in pozitia de parcare(P) masina nu porneste, deci ne ajuta sa nu gresim cu absolut nimic. Practic este o masina care se conduce singura. Portbagajul este generos de mare, pentru o mica escapada la munte sau la mare.

Plimbarea mea cu masina a fost destul de scurta dar, m-a facut sa ma gandesc sa imi cumpar si eu o astfel de masina. De la mersul lin pe sosea, la parcarile relativ usoare, la sistemul de navigare inclus si in pachetul standard, tot la aceasta masina  mi-a placut. Aveti mai jos si o poza cu mine la volanul acestei masini extraordinare. Pentru ca eu sunt din Ploiesti m-am gandit sa fac o poza in parcul Bucov.


Orasul meu nu are prea multe atractii turistice asa ca m-am gandit sa va mai adaug si o poza cu industria din orasul meu, dat fiind ca Ploiestiul este un oras industrial.
As vrea sa multumesc Toyota Romania pentru experienta unica pe care am avut-o.
Deci va sfatuiesc pe toti sa merget la cel mai apropiat Showroom Toyota si sa incercati noua masina, care dupa parerea mea este o masina exceptionala.
 In incheiere as vrea sa va spun si de concursul organizat de Toyota Romania cu ocazia lansarii noului Yaris. In perioada 13 octombrie-10 noiembrie Toyota va invita sa surprindeti noua masina prin oras prin fotografii sau videoclipuri, ca sunteti primii care au descoperit cum Toyota Yaris ii inspira pe conducatorii auto sa fie fericiti. Materialele vor fi apoi inscrise in contul propriu de pe tyotamea.ro , iar castigatorul va avea parte de o excursie unica "Behind the scenes", all-inclusive de un weekend, la fabrica Yaris din Valenciennes, Franta, unde va descoperi secretele fabricarii unei Toyota Yaris.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014


Cum să alegi asigurarea de sănătate perfectă?

Alegeti sanatatea ca-i mai buna de cat toate

Ficare om ar trebui sa aibe o asigurare medicala in cazul situatiilor de urgenta, pentru nici o data nu poti sti cat de cositisitoare ar putea fi interventia chirurgicala care urmeaza sa o aibe. Deci ar trebui sa ne gandim la ce ar putea fi mai rau si sa avem o asigurare sa putem dormi un pic mai linistiti, sa lasam grijile costurilor unei interventii. Ca si asa avem destule griji in aceasta lume in care traim.
Eu unul stiu ca daca as avea o asigurare de sanatate privata as dormi mai linistit.

 MediHelp International vine cu planuri de asigurari de sanatate pentru fiecare in parte, pe care le puteti personaliza cum doriti dumneavoastra. Nici costurile pentru efectuarea unei astfel de asigurari medicale nu sunt atat de ridicate, sunt accesibile oricui. MediHelp Superior Plan dupa parerea mea este un plan de asigurare de sanatate excelent, inovator, cu acoprire la nivel international , in clinicile cele mai bune din Europa.
Ar trebui sa ne amintim in fiecare zi vorba Oanei Cuzino "Iubiti sanatatea ca-i mai buna decat toate." Asa ca sa lasam grijile de o parte si sa ne facem cu totii un plan pentru viitor unde nu ar trebui sa ne mai gandim si la costurile care implica sanatatea, interventiile chirurgicale si de ce nu analizele medicale periodice. Sa gandim in perspectiva, sa ne tratam mai devreme, nu in ultimul moment cand , ar putea fi prea tarziu. 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014.


joi, 23 octombrie 2014

Cum să ții microbii departe

Iginena

Cate lucruri stim despre igiena? Stim destul de multe. Cum ar fi, faptul ca  uscatoarele  pentru maini nu sunt atat de eficiente ca si un prosop de hartie. Este un fapt dovedit ca, caldura ajuta la inmultierea bacteriilor. Asa dar, este recomandata folosirea prosoapelor de hartie pentru uscarea mainilor nu numai pentru ca este mai rapida dar este si mai sanatoasa. Sa usuci mainile in proportie de 90% cu un prosop de hartie iti iau cam 15 secunde, in 20 de secunde ai parte de o uscare de 99,9%. Icazul uscatoarelor iti trebuiesc aproximativ 50-60 secunde pentru o uscare completa. Deci ele sunt mai eficiente si din punct de vedere al timpului pe care il irosesti. Stiti este o vorba "Timpul inseamna bani".Deci mai putin timp petrecut cu uscatul mainilor inseamna mai mult timp petrecut facand altceva. Producatorii de hartie igienica vor intotdeauna ce este mai bun pentru clinetii lor. Plus de alta nu sti nici o data cat de importanta este pana nu ramai fara.

Produsele de igiena si de curatare au evoluat dealungul timpului, de la prosoape pliate la servetele umede. De la sapunul normal la sapunul antibacterial. Ce sa spun la fel ca si tehnologia si igiena trebuia sa avanseze. Doar nu mai suntem in epoca de piatra si pe toate drumurile ne asteapta pericole noi.Beneficii sunt destule pentru folosirea oricariu produs de igiena. Dez avantaje nu prea ai decat , ce sa spun ca este taiat un pom pentru a face hartia necesara, posoapele de harte pe care le folosim zi de zi. Dar pe de alta parte daca si noi o sa recilam am putea sa salvam copacii respectivi. Asa ca ar trebui sa ne educam copii sa recicleze atat acasa cat si la scoala , sau de ce nu si in parc cu prietenii.

Da ne usureaza munca de zi cu zi , ne ajuta sa trecem mai usor peste procesele de igienizare , atat la serviciu cat si acasa. Prosoapele de hartie, produsele pentru dezinfectant vor evolua intotdeauna, pentru ca vor fi descoperite si alte bacterii care se vor adapta la vechile produse. Si asa eu cred ca au un viitor stralucit in fata. Asta daca nu cumva vom revolutiona viitorul si o sa construim roboti care sa faca igienizarea in locul nostru. Dar ar fi un mare pacat pentru ca atunci nu o sa mai avem noi ce face si o sa devenim niste persoane lenese.

Deci ce ramne de facut in privinta aceasta? Pai nu ramane mai nimic de facut. Ramane la aprecierea noastra ca fiinte rationale , sa nu mai stam atat de mult cu mainile in san si sa luam atitudine. Caci daca nu vom lua curand atitudine, atunci o sa fie de rau. O sa devenim niste animale si in loc sa evoluam o sa retrogradam si eu unul sincer nu as vrea sa ma intorc in epoca de piatra.

Paper Plus a inteles cum sta treaba si nu vrea decat sa incercati produlese lor si va incurajeaza intr-o maniera placuta, avand pentru dumneavoastra reduceri peste reduceri. Va invit si pe voi sa verificati site-ul lor pentru a va convinge.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014.



marți, 21 octombrie 2014

Parc de aventura la Straja

Sa'nceapa aventura

Imi amintesc si acum, cu bucurie , de drumetiile pe care le faceam cand eram copil. Tin bine minte, parca ar fi fost ieri, banchetul de la sfarsitul clasei a 8-a. Marele eveniment a avut loc in Busteni la o vila anume. Atunci am avut in program si cateva drumetii, pe langa masa festiva din ultima seara petrecuta acolo. Una din recreatii a fost sa coboram la un picnic la Gura Diham. Eram 30 de copii in clasa , va dati si voi seama ca eram pusi pe fapte mari. Pe noi atunci nu ne prea interesa statul la iarba verde linistiti. Noi trebuia neaparat sa facem ceva iesit din comun. Sa plecam prin padure, sa exploram , dar mai trebuia sa fim atenti si la doamnele profesoare , sa ne mai aratam fetele din cand in cand sa nu isi faca griji pentru noi.

As vrea sa retraiesc aventurile din copilarie, intr-o vacanta la Straja si de ce nu sa incerc si lucrui noi. As vrea sa traiesc noi emotii in parcul de aventura Straja sau, de ce nu, un sejur de doua zile tot la Straja pentru ca v-am spus as vrea sa retraiesc noi emotii si "Amintiri din Copilarie".

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014.

luni, 20 octombrie 2014

Sendvis Profile

Din Bucatarie



Stateam si ma gandeam la aceasta proba si am zis de ce sa nu gandesc mai bine experimentand. Asa ca m-am dus la bucatarie si am inceput sa imi caut ingrediente pentru un sendvis. Vroba aia macar daca fac un sendvis profil macar primul sa fie despre zodia mea. Eu sunt Varsator. Deci sa revenim eram la firgider si cautam ingrediente. Am gasit niste crema de branza cu verdeata, niste peste afumat ,rosii , castaveti murati si bine'nteles paine.
Se ia o felie de paine se pune primul start crema de branza, apoi rosiile, peste ele pestele afumat, peste el castravetii murati  si deasupra lor o alta felie de paine.
Dat fiind ca Varsatorul este o zodie acvatica cred ca este un sendivs profiler potrivit acesta de mai sus.

Senvisul casierului intr-un fast food.
Se stie ca atunci cand lucrezi intr-un fast food nu prea ai timp sa mananci. Asa ca esti nevoit ca in pauza de masa sa mananci ceva rapid. Se iau patru felii de paine, patru felii de salam si doua felii de branza topita. Asa poti sa faci doua sendvisuri rapid pentru a avea la serviciu.

Sendvisul agentului de securitate
Un fapt este ca agentii de securitate, aici ma refer la cei care lucreaza ziua, nu au timp sa mai si manance in decursul unei ture de 12 ore asa ca trebuie sa le facem si lor un sendvis potrivit, sa aibe forta sa isi desfasoare activitatea fara evenimente.
Deci, luam niste sunca presata, un ardei gras verde, paine si o crema de branza natur. Primul strat bineinteles va fi crema de branza , apoi sunca si apoi jumatate din ardeiul gras. Si uite asa i-am facut si lui o gustare rapida sa aibe in timpul serviciului.

Pentru mai multe detalii accesati siteul delaco si pagina de facebook.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014.


vineri, 17 octombrie 2014

Noi cu cine sa mai votam?

Asemenea cetateanului turmentat din schita lui Caragiale, ne intrebam la fiecare sfarsit de mandat prezidential cu cine ar fi cazul sa votam. Intrebarea este destul de retorica in cazul meu. Masele de oameni insa nu gandesc ca mine si multimea trage cu aceleasi partide care au tot fost la putere dar nu au reusit sa indrepte tara catre o directie buna.

Suntem totusi pe o linie de plutire si criza cea mare ne-a cam ocolit. Acestui fapt se datoreaza si saraciei in care ne scaldam. E greu sa resimti alta criza cand tu traiesti intr-o criza continua de mai bine de 20 de ani.

Asadar  ramane sa stam drepti si sa gandim stramb, sau sa stam stramb si sa gandim drept. Eu aleg mai degraba a doua varianta. Nu vreau sa influentez pe cineva sa acorde votul unui candidat anume. Vreau mai degraba sa fac oamenii sa constientizeze ca a iesi la vot inseamna a-ti exprima opinia. Nu iesi la vot este egal cu a nu avea pretentii in urmatorii ani, pentru ca ai ales sa nu alegi. I-ai lasat pe altii sa decida in numele tau. Daca jumatate dintre oamenii care nu ies la vot pentru ca au devenit sceptici, ar iesi la vot in ziua alegerilor si ar vota schimbarea, rezultatele alegerilor ar putea arata diferit. Si indiferent cine va veni in fruntea tarii, rezultatele inregistrate la vot vor fi luate in considerare si peste 5 ani. Totul e sa alegem fiecare pentru el, pentru ce crede ca e mai bine.

Daca nu va simtiti in siguranta cu actualul presedinte si partidele de la putere, schimbati-le. Poate daca dam si alte sanse altor partide vom reusi sa mai iesim la suprafata. In caz contrar, ramanem resemnati cu gandul ca macar am incercat.

Adrian Rotaru.

Servicii de web hosting

Zau ca nu stiu prea multe despre gazduirea site-urilor, dar stiu ca ma tot bate lumea la cap sa trec blogul personal pe domeniu propriu pe motiv ca astfel sunt mai profesionist. Ok, ok, dar de ce sa nu ma bucur eu de avantajele de a scrie gratuit pe un blog, fara a investi bani in el? Intrebarea asta mi-am tot pus-o pana mi-am dat seama ca uneori chiar este nevoie sa investesti bani pentru a obtine mai multi bani. Daca ai un potential client care vrea sa isi faca reclama pe blogul tau, atunci nu te poti ridica cu pretentii pentru sume mari pe un blog in care nu ai fost in stare sa investesti.

Asadar m-am lasat convins de necesitatea unui blog cu iz profesionist si mi-am cumparat domeniu si hosting. M-a ajutat un prieten sa fac aceasta achizitie care nu este tocmai cea mai usoara. Trebuie sa ai habar pe ce dai banii, chiar daca uneori este vorba de numai 1,99 euro pe luna. Trebuie sa alegi numele domeniului astfel incat sa fie usor de retinut si eventual usor de tastat. De preferat domeniul ar trebui inregistrat pe .ro, desi sunt voci care spun ca .com este pentru oricine. Firma prin cae am incheiat eu contractul de gazduire pagina web si prin intermediul careia mi-am platit domeniul, ofera diferite modalitati de plata, dar si diferite pachete de servicii.
Web hosting - Namebox.ro

In functie de fiecare om si de nevoile acestuia, se poate apela la pachete pentru  incepatori, (care sunt si cele mai accesibile din punct de vedere financiar), pachete pentru avansati, pentru avansati plus si pentru clasa business plus. Desigur ca pretul de gazduire si calitatea serviciilor creste de la pachet la pachet, asa cum creste si suma datorata la final firmei de web hosting. Eu mi-am ales momentan un pachet pentru incepatori pentru ca este suficient pentru nevoile mele actuale si pentru un blog care se afla la inceput.

Dupa achizitia domeniului si hostingului tot ce ne ramane de facut este sa scriem calitativ si in mod consecvent, iar rezultatele preconizate vor aparea in cele din urma. Cheia succesului este rabdarea. Daca ne grabim sa obtinem rezultate in online s-ar putea sa dam gres si sa ne pierdem interesul pentru proiectul care nu a reusit sa creasca atat de repede pe cat ne doream. Acest lucru near putea dauna, oricat de bune ar fi serviciile de hosting la care am apelat.

Adrian Rotaru.

joi, 16 octombrie 2014

De la televizoarele alb-negru din copilărie la Smart TV

Bun Venit in Viitor

Eram copil in anul 1995 , tin minte pentru ca atunci s-a lanstat PROTV. A venit tata acasa mai devreme cu un televizor nou. Era mult mai mare decat cel vechi. Eram foarte fericit si eu si fratele meu. Urma sa traim o experienta unica. Imi aduc aminte ca tot in acel an Mos Craciun, a venit la noi cu exact ce ne doream. Ce ne doream noi la acel moment? Era un joc Terminator. Care venea inculs si cu renumitul joc Super Mario. Am avut foarte multe aventuri in lumea virtuala de atunci, dar toate cu o limita. Trebuia sa mai mergem si la scoala. 

Da stiam ca o sa avanseze thenologia, dar nu ma asteptam sa apara astfel de televizoare. Daca ar fi sa aleg unul nou ar fi acesta. Magazinele online de astazi vin cu produse de ultima generatie , si daca nu ma credeti vedeti singuri aici.

Oferte si promotii pe unde te uiti. Au o varietate de televizoare, si partea buna a lucrurilor este ca nu mai trebuie sa faci un drum in plus pana la magazin. Poti plati online cu cardul de credit sau la livrare, sa  te asiguri ca produl este cel care l-ai comandat, daca este livrat in conditii bune si ca nu este defect sau avariat in timpul livrarii. In cunostinta de cauza va spun ca si garantia este ok. Am avut ocazia sa cumpar online si o sa o fac de fiecare data cand o sa am nevoie de ceva.


Aces articol a fost scris pentru SuperBlog 2014

marți, 14 octombrie 2014

Daca n-ar fi existat epilarea

 Epilare
O femeie poate fi seducatoare chiar daca nu este epilata. Ganditi-va un pic cum era acum cateva sute de ani. Femeile gasisera si alte metode sa seduca un barbat. Dar nu spun ca nu ma deranjeaza acest lucru, ar fi o minciuna.Dar, nu ma deranjeaza atat de tare incat sa nu ma mai atraga persoana respectiva.

Si totusi femeile se epileaza. Epilarea costa bani si este dureroasa. Nu dupa mult timp parul creste iarasi  mai mare si mai aspru decat înainte. Vor trebui sa se epileze din nou, dar mai des, pentru ca acum partile trupului acoperite de par arata mult mai rau decat prima oara cand au decis indepartarea lui. 

Da, un picior epilat este un picior mai sexy. Fie metodete traditionale, cu ceara pentru epilat, care dupa parerea mea este cel mai dureros, fie cu un epilator profesional, au imbunatatit arta seductiei.Nu ma prea pricep eu la epilatoare , dar am auzit de la unele femei ca nici acestea nu sunt atat de nedureroase.
Dar cum suntem intr-o lume moderna,acum daca nu esti in pas cu moda , s-ar putea sa te trezesti ca esti luat "la misto", ca nu faci si tu cum face toata lumea.


Lumea in care traim acum este o lume rautacioasa. In totdeauna vor fi persoane care sa isi bata joc de tine chiar daca tu ai fost o persoana buna cu ei. Lor nu le pasa ca poate tu nu vrei sa suferi atat de mult pentru a arata mai sexy pentru barbati. Pe mine, sincer ma deranjeaza mai mult un om care barfeste si vorbeste de rau alte persoane , decat sa aibe o femeie corpul epilat.
Pana la urma conteaza ce este in interior , chiar daca exteriorul arata un pic ravasit.
Epilarea a infrumusetat lumea. Nu sunt impotriva ei desi rolul parului de pe corp are rol de a proteja.
Asta e! Fiecare are dreptul sa faca orice, doar suntem niste fiinte rationale care isi pot lua singure deciziile, fie ele bune sau rele. In fine nu cred ca ar fi schimbat cu mult viitorul de acum daca nu ar fi fost descoperita epilarea. Este parerea mea sincera!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014


sâmbătă, 11 octombrie 2014

Povestea ştampilei mele

 Stampila mea
Nu prea stiu cum sa incep acest articol, asa ca, o sa incep prin a da definitia stampilei.Ea este un instrument format dintr-o placa de cauciuc, de lemn sau de metal fixata pe un maner, pe care sunt gravate un semn, o inscriptie sau o emblema, cu care se stampileaza acte, marfuri, obiecte,etc.
In zilele de astazi Colop revolutioneaza arta de a da validitate unor documente anume..Fie ca vrei sa ai o stamplia personala sau pentru o firma, o poti personaliza cum doresti.  este compact si robust si functioneaza usor oriunde apesi. In schimb fereastrea Image Cardului este destul de mare ca sa incapa suficient de multe detalii atunci cand vreti sa o personalizati.
 Eu unu as alege sa am o poza cu familia mea inscriptionata pe Image Card. Aces lucru se poate face foare usor. Doar acesand acest link. in schimb vine pe diferite dimensiuni si culori. Poti accesa foarte usor Colop Romania si iti poti personaliza stampila.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014.


Stiinta care se ocupa cu studiul sigiliilor si al stampilelor se numeste sigilografie, sigiliile si pecetile domnesti de pe vremuri fiind “stramosii” stampilelor moderne.
Sigilografia studiaza principalul mijloc de validare a documentelor – sigiliul. Prin sigiliu se intelege amprenta de ceara, fum sau tus imprimata pe documente, in urma aplicarii matricei sigilare
- See more at: http://www.itsybitsy.ro/enciclopedie-zimitot/istoria-stampilei-sigiliul-pecetea/#sthash.lcJU27nW.dpuf
Stiinta care se ocupa cu studiul sigiliilor si al stampilelor se numeste sigilografie, sigiliile si pecetile domnesti de pe vremuri fiind “stramosii” stampilelor moderne.
Sigilografia studiaza principalul mijloc de validare a documentelor – sigiliul. Prin sigiliu se intelege amprenta de ceara, fum sau tus imprimata pe documente, in urma aplicarii matricei sigilare
- See more at: http://www.itsybitsy.ro/enciclopedie-zimitot/istoria-stampilei-sigiliul-pecetea/#sthash.lcJU27nW.dpuf
Stiinta care se ocupa cu studiul sigiliilor si al stampilelor se numeste sigilografie, sigiliile si pecetile domnesti de pe vremuri fiind “stramosii” stampilelor moderne.
Sigilografia studiaza principalul mijloc de validare a documentelor – sigiliul. Prin sigiliu se intelege amprenta de ceara, fum sau tus imprimata pe documente, in urma aplicarii matricei sigilare
- See more at: http://www.itsybitsy.ro/enciclopedie-zimitot/istoria-stampilei-sigiliul-pecetea/#sthash.lcJU27nW.dpuf

miercuri, 8 octombrie 2014

Usi de interior - cand sa le schimbam?

Oricine isi doreste schimbari in apartamentul sau casa in care locuieste. Chiar daca asta inseamna cateva zile de deranj in casa, conteaza mai putin disconfortul pe o perioada scurta decat cel pe o perioada lunga de timp. Este posibil ca la un moment dat sa devii atat de plictisit de decorul casei incat sa iti doresti o schimbare. Si atunci cand inchizi o usa care scartaie din balamale te gandesti ca parca e cazul sa o schimbi mai bine decat sa o ungi cu vaselina sau ulei.

Si uite asa iti vine ideea sa schimbi toate usile din interiorul casei, ca doar nu le lasi asa diferite intre ele. Si urmeaza o serie de intrebari: Care sa fie culoare potrivita? Se va potrivi decorului pe care-l am in restul casei, sau va trebui sa redecorez apoi si prin casa? Din ce lemn sa fie? Sa fie din geam? Sa fie toata din lemn? Sa fie din lemn cu portiuni de geam? Ce model sa aiba? Ce clanta si incuietoare ar fi mai potrivita?
Usi de interior Usi-bune.ro

Tot felul de intrebari legate de aspectul usii trebuie puse neaparat. Dar mai sunt apoi si intrebarile legate de achizitie: De unde le cumpar? Care este bugetul total pe care-l am la dispozitie? Voi avea montajul inclus sau va trebui sa gasesc meserias? Transportul va fi gratuit sau trebuie sa ma gandesc cum le transport?  Garantia in ce consta?

Toate aceste intrebari plus celelalte care mai apar pe parcurs trebuie sa si le puna fiecare persoana atunci cand face achizitii serioase, achizitii pe care nu le face zi de zi sau in fiecare an, ci la perioade mai lungi de timp. De aceea trebuie sa acordam maxima atentie detaliilor si sa ne raspundem cu rabdare la puzderia de intrebari.

Usile de interior se schimba de obicei atunci cand schimbi decorul, dar nici atunci nu este musai sa le schimbam ci sa alegem un decor care sa se potriveasca cu acestea. Putem la fel de bine sa le facem sa se potriveasca restului incaperii regland acest lucru din lumina. Este un truc care functioneaza, dar depinde de mai multe conditii ale pozitionarii camerei si a luminii de care dispunem.

Eu va recomand sa acordati mare atentie si garantiei. Mie mi s-a intamplat sa imi fie refuzata acordarea reparatiilor la usile din casa. Dupa o anumita perioada incuietorile au cedat. De fapt nu au functionat niciodata si la primele incercari mai serioase au cedat. Am ramas cu usile de interior care nu pot fi incuiate cu cheia ci doar inchise in mod obisnuit. Nu ma deranjeaza, dar pe altii poate i-ar fi deranjat mai tare decat pe mine. Asadar atentie la ce cumparati si la conditiile de acordare a garantiei.

marți, 7 octombrie 2014

Cum ma pacaleste pe mine cerul...

Ma trezesc in anumite dimineti, cu stari deja conturate inca de la prima ocheada catre cer. Daca este cerul albastru si lipsit de nori, e clar ca va fi frumos toata ziua. Nici ca mai conteaza temperatura de afara , atat timp cat soarele va straluci pe cer. Daca este innorat este de rau deja. Nu imi vine sa ies din casa si parca nu sunt eu in ziua aceea.

Si legat de situatia sub care se prezinta cerul, mai am o problema cu asta. Daca sunt cateva zile consecutive in care este tot timpul insorit sau tot timpul acoperit de nori, ei bine atunci am impresia ca nimic nu poate schimba acest lucru si ca nu vom scapa nicicand de vremea insorita sau mai grav de vremea mohorata si eventual plina de ploaie si vant.

Asa de tare ma pacaleste cerul si desenul lui pictat cu nori incat imi transmite anumite stari de spirit dintre care cea mai neplacuta este deprimarea. Ma deprim cand vad multe zile consecutive pline de cer innorat, ploaie, vant si frig.

Voua cum va este starea intr-o zi urata? Cum va simtiti de obicei in functie de vreme?

Adrian Rotaru

Toyota Aygo. Go Fun Yourself

  Eu și mașina mea


La vârsta de 18 ani le-am spus părinților mei că vreau să imi iau permisul de conducere. Zis și făcut. Am început să invăț pentru propriuzisul test. Ai mei îmi promiseseră că dacă "voi lua" din prima îmi vor cumpara o mașină noua. Așa ca nu mai era timp de pierdut trebuia sa invăț. Am început prin a face teste(mare greșeală pentru că nu știam aboslut nici o regulă de circulație și mă tot încurcam). Eu  neștiind nimic despre mașini m-am dus la prima mea ora de conducere. Am avut norocul să am un instructor foarte calm si foarte înțelegator. A început prin a îmi explica bordul mașinii, apoi a ridicat capota și a spus ca acum o sa vedem cum arată un motor și ce ar trebui să știu eu despre el. Bun mi-a arătat care este joja de ulei , care este vasul de expansiune, care este radiatorul, in general niste chestii uzuale care ar fi putut să mă ajute in viitorul apropiat. După aceea instructorul meu s-a urcat la volan și a facut un traseu, după care m-a întrebat: "Ai vazut ce  am facut eu? Acum este rândul tău". Un pic emoționat m-am urcat la volan si am pornit. Acum nu pot sa zic că am fost perfect din prima , el m-a ajutat cu ambreiajul ca nu prea știam cum sta treaba. Ehe dupa orele de conducere, urmau orele de legislație. Acolo unde știam eu că nu mă prea descurc. Încercam sa fiu cât mai atent să nu cumva să scap ceva , am avut în minte tot timpul promisiunea părinților mei. După toate orele acelea de conducere respectiv legislație, a venit si ziua examenului. Am intrat in sala de examinare , acolo am inceput să mă emoționez. Nu mai aveam stare. Mă gândeam numai la ce învațasem pe traseu și in sala de legislație. Vine și rândul meu să mă așez in fața monitorului respectiv. Citeam fiecare întrebare cu atenție sa nu cumva să greșesc. Eram atât de concentrat la testul respectiv încat, nici nu mi-am dat seama ca deja am ajuns la ultima întrebare și că eu deja promovasem testul scris.La testul practic nu am mai avut nici un fel de emoție. Când am ajuns acasa părinții mei mi-au spus "Uita-te pe geam. Vezi noul Aygo din parcare? Este al tău." Primul lucru pe care l-am făcut , a fost să sar în brațele lor de fericire și sa le mulțumesc. Am coborat în parcare și am început să-mi studiez noua mașina. A doua zi am început să ma plimb cu ea , de acasa până la facultate, plecari la munte , la mare. A fost una din cele mai frumoase experiențe ale vieții mele cand am primit cadou acel Aygo. Am mai si avut niște probleme cu mașina , nu vă gândiți că a fost ceva grav, am ramas de vreo cateva ori fară benzină. Primul an cu mașina mea a fost exceptional.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014

duminică, 5 octombrie 2014

Cititor carduri de sanatate

SmartID a deschis la inceputul anului 2012 un magazin online care comercializeaza mii de aplicatii, produse si servicii specializate pentru mobilitate. Potrivit unui articol de presa, toate aceste produse si aplicatii sunt achizitionate de la cei mai importanti producatori de pe piata si sunt puse in vanzare catre publicul din Romania si nu numai, prin intermediul magazinului online IDMag.

Comercializeaza cititoare carduri de sanatate

Cititor de carduri de sanatate Idmag.ro


Pe IDMag se comercializeaza printre multe altele, cititoare de carduri de sanatate. Stim ca sunt anumiti oameni care au carduri de sanatate scanabile si ca in curand toti romanii vor avea propriul card de sanatate personalizat si scanabil, prin intermediul caruia se vor putea monitoriza mai usor informatiile despre starea de sanatate a acestora, dar si informatii despre asigurarea de sanatate, fisa medicala, etc.

Despre cardurile de sanatate s-au scris multe si inca se vor mai scrie. Parerile sunt impartite in pro si contra, dar un lucru este cert. Aparitia lor pe piata romaneasca este iminenta. Cel mai probabil fiecare roman va ajunge sa aiba un asemenea card de care va trebui sa aiba grija la fel de mult cum are grija de cartea de identitate. Daca aparitia lui ne va usura sau nu vizita la medic asta ramane de vazut.

Eu personal cred ca aparitia lor este necesara, chiar daca unii cred ca batranii nu vor primi cu bratele deschise acest act de sanatate care va trebui prezentat cadrelor medicale la fiecare consult. Eu cred ca la un moment dat si batranii vor reusi sa se foloseasca in buna masura de aceste carduri si cine stie, poate le vor introduce singuri in cititoarele de carduri si-si vor emite eventual retetele gratuite mult visate. Desigur ca mai glumim putin pe seama acestui lucru, dar trebuie sa tinem cont ca peste aproximativ zece ani viitoarea generatie de batrani nu va mai avea probleme cu tehnologia, dat fiind faptul ca viitorii batrani sunt inca tineri si au avut timp sa se acomodeze cu tehnologia.

Daca stam sa ne gandim mai bine au fost aceleasi probleme si cand s-au schimbat banii in Romania, dar n-a murit lumea de foame pentru ca nu a stiut sa-i foloseasca, ci s-au adaptat noilor conditii. Asa ca schimbarile pot aduce lucruri bune, pot facilita anumite procese si ne pot usura in cele din urma viata, uneori chiar ne-o pot salva. Cardurile de sanatate vor fi la inceput greu de folosit, dar in cele din urma vor contine toate informatiile pe care un medic le poate folosi pentru emiterea retetelor sau trimiterilor cu o acuratete cat mai mare.


sâmbătă, 4 octombrie 2014

Stati si va uitati la videoclipul cocalarilor

La aproximativ o luna de cand a aparut imnul ala al cocalarilor pe care eu inca nu l-am vizionat, toata lumea a inceput sa-i dea share. Asa a ajuns ca o parodie proasta sa stranga cateva milioane de vizualizari in mai putin de o luna. Videoclipul care a devenit viral si pe care va asigur ca nu l-am vazut pana acum (am intrat cinci secunde pe youtube sa vad statisticile) pare sa placa atat de mult incat ma intreb de ce oare este vizualizat mai tare. Care sa fie motivul? Ne uitam la asa ceva pentru a rade de persoanele ironizate care se incadreaza in categoria cu pricina sau ne uitam pentru ca facem parte din acea categorie. 

Aici generalizez putin, pentru ca intrebarile de mai sus pot fi puse pentru orice material de acest gen care are un imens impact la public.
Mie unul mi se pare o prostie chiar si in lipsa vizualizarii lui. La un documentar nu s-ar fi uitat aceste milioane de indivizi care au vazut deja videoclipul...

Cred ca ar fi mult mai bine sa ne concentram pe videoclipuri ceva mai educative. E drept ca si acesta, daca scoate in evidenta comportamentul asa-zisilor cocalari, poate fi un instrument de educare in masa prin exemplul negativ pe care-l evidentiaza. Dar ma tem  ca mesajul are sa fie inteles gresit si tocmai de aceea vor fi copiate din ce in ce mai tare comportamentele prezentate pe ritmuri de manea braziliana.

Daca ai vazut deja acest videoclip, puneti intrebarea ce beneficii ti-a adus si daca a meritat sa pierzi acele minute din viata pentru a vedea un astfel de videoclip.

Adrian Rotaru

joi, 2 octombrie 2014

Gerovital H3 MEN recunoaște vânătorii adevărați!

                                                            Susrsa emobil.ro
                                                       
                                                         La Vanatoare
   
Sa va povestesc despre experienta mea in a cuceri o caprioara! Chat-uiam de ceva timp pe o retea de socializare cu o anumita caprioara si am hotarat sa ne dam o intalnire. Zis si facut stabilim o data, o ora si o locatie. M-am trezit de dimineata si am inceput sa ma pregatesc pentru intalnirea propriuzisa. Primul lucru pe care l-am facut a fost sa ma barbieresc. Chiar foloseam o spuma de ras de la Farmec, dupa asta am facut un dus si am plecat in dormitor sa aleg hainele pe care urma sa le port. Nu prea stiam ce sa aleg deoarece nu prea o cunosteam de prea mult timp pe respectiva domnisoara , dar mi-am zis sa aleg o tinuta casual demna de un vanator in cautarea pradei lui. Am ajuns la locatia stabilita cu 30 de minute mai devreme. M-am gandit sa fac o prima impesie buna , sa nu fiu badaran sa o pun pe ea sa astepte. Intr-un final a aparut si ea , ne-am salutat si dupa aceea am spus sa mergem la un suc sa ne cunoastem mai bine. Intalnirea a decurs bine , am descoperit ca abem si         cateva lucruri in comun . Am decis sa o invit si a doua zi la o alta intalnire. Acelasi loc aceeasi ora acelasi ritual pentru mine, numai ca am hotarat ca de data aceasta sa o astept si cu o floare. Pentru ca fiecare femeie merita sa ii arati ca o iubesti cu adevarat. Chiar daca nu mai suntem impreuna nu am regretat nici o secunda din viata mea ca am ales sa o cunosc mai bine si ca ma aranjam zi de zi sa arat cat mai bine alaturi de ea. Ma facea in fiecare zi sa zambesc , sa ma bucur ca ea este doar a mea. Tineti minte prima impresie, prima intalnire, primul sarut nu se uita nici o data. Sper ca toata lumea sa aiba o experienta la fel de placuta ca a mea.

Acest articor a fost scris pentru Super-Blog 2014.
facebook icon youtube icon trilulilu icon